• DOLAR 32.598
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2497.777
  • ...
Siverek Müftülüğü Ramazan hazırlıklarını tamamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Ramazan ayı öncesinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Yazar, "27 Haziran 2014 Cuma günü ilk teravih namazı kılınacak, 28 Haziran günü de oruç tutulmaya başlanacak. Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında toplumumuzun ihtiyacı olan bir konuyu belirleyip, Ramazan boyunca da değişik yönleriyle bu hususu ele alarak bir farkındalık oluşturmaya çalışmaktadır. Bu yılki Ramazan ayının teması “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlenmiştir. Söz konusu tema kapsamında ay boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerde kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının, paylaşma, dayanışma ve duyarlılık bilincinin pekişmesine katkıda bulunulacaktır. Herkesin birilerinin kimsesi olması teşvik edilecek, ‘Müslümanların birbirlerinin kimsesi’ olduğu hissettirilecektir" dedi.

Müftü Yazar, vaaz ve sohbetlerde ise “Kimsesizlerin Kimsesi Olmak”, “Mü’minler Arası Ülfet ve Muhabbet”, “Komşuluk”, “Günümüzde Ensar Olmak”, “Öksüze Anne Yetime Baba Olmak”, “Hasta ve Yaşlıları Ziyaret” konularına ağırlık verileceğini belirtti.

Müftü Yazar, Ramazan öncesi yapılan hazırlıkları ise şöyle sıraladı:

-Ramazan Ayı başlamadan tüm camilerimizin iç ve dış temizliği yapıldı halıları belediye tarafından yıkattırıldı.

-Camilerin ses sistemleri gözden geçirildi.

-Merkezi ezan ve vaaz sistemi sadece Ramazan Ayında birlikteliğin sağlanması için Bayrama kadar serbest bırakılacaktır. İsteyen görevlilerimiz yine ezanını okuyup vaazını yapabilecektir.

-Merkez ve köy camilerimizin tamamında Ramazan Ayı boyunca dinleyen cemaat bulunmasa bile en az bir hatim (mukabele) okunacaktır. Bazı camilerimizde 3 vakitte (sahur, öğlen, ikindi) cüz okunacaktır.

-Her gün ikindi ve yatsı namazlarından önce Siverek Ulu camide merkezi sistemden vaaz yapılacaktır. İsteyen görevlilerimiz aynı vakitlerde merkezi vaazı açmayıp kendi vaazlarını yapabileceklerdir.

-23 Haziran’da başlayan Yaz Kur’an Kurslarımız Ramazan ayı boyunca da tüm Cami, Kur’an Kursları ve Müftülüğümüzün belirlediği uygun yerlerde devam edecektir.

-Çocukların Camiye ve cemaate gelmeleri teşvik edilecektir. Camiye gelen çocuklara karşı hoşgörülü, sevecen ve anlayışlı olmaları hususunda cemaat aydınlatılacaktır.

-Başkanlığımız tarafından 2014 yılı Fıtır Sadakası asgari miktarı 10 TL olarak belirlenmiştir.

-Kadir Gecesi olan 23 Temmuz 2014 Çarşamba günü sabah namazından itibaren Ulu camide sakalı şerif ziyarete açılacaktır.

-Ramazan Ayının son on gününde İtikafa girmek isteyen kardeşlerimize itikafa girmek istedikleri Cami konusunda yardımcı olunacaktır. (Abdurahman Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir