• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Şahin'den AB temsilcilerine çifte standart eleştirisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BRÜKSEL- Belçika’nın Brüksel şehrinde düzenlenen Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi, Türkiye ile İlişkiler Çalışma Grubu’nun 15’nci toplantısına katılan Başkan Şahin, “İyi yönetim, yerel ve bölgesel düzeyde şeffaflık ve hesap verebilirlik” konulu bir konuşma yaptı. Şahin, belediye başkanlarına ve AB yetkililerine Gaziantep’teki yerel yönetim modelleri ve belediyecilik ile ilgili bilgiler verdi.

AB'nin Türkiye konusunda çifte standart uyguladığını belirten Şahin, birçok kriterin karşılanmasına ve hayata geçirilen önemli reformlara rağmen katılım müzakerelerinin siyasi engeller nedeniyle umulan hızda ilerlemediğini söyledi. Şahin,  “AB'ye bir ülke için koyduğunuz standardı başka ülke için uygulamazsanız güven kaybedersiniz" uyarısında bulundu.

AB'nin kadın ve çocuk hakları başta olmak üzere insan haklarına verdiği önemi Suriye ve Mısır'da da ortaya koyması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Suriye'de yüz binlerce kadın ve çocuk öldürülürken, Mısır'da canlı yayında darbe izlenirken AB'nin kendi demokrasi kriterleri ve standartları noktasında aynı hassasiyet içinde olmamasından üzüntü duyduk" ifadesini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir