• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...
Şanlıurfa'daki Sosyologlar dernek kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da bulunan sosyologlar,  Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Kaya’nın öncülüğünde bir araya gelerek Sosyoloji Derneğini kurdu.

Derneğin geçici yönetim kurulu başkanı Dr. Mahmut Kaya, amaçlarının, Şanlıurfa başta olmak üzere ülkenin toplumsal sorunlarını tartışmak, çözüm üretmek, üretilen çözümleri toplumla paylaşmak ve icraata geçirmek üzere ilgili kamu mercilerine iletmek olduğunu söyledi.

Türkiye’de Sosyolojinin anlaşılmasına ve gelişmesine katkı sağlamak için yola çıktıklarını söyleyen Dr. Mahmut Kaya:   “Şanlıurfa ve Türkiye’deki üniversitelerin sosyoloji bölümlerinden lisans derecesiyle mezun olan sosyologların mesleki, ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarıyla ilgilenmek; anayasal ve demokratik haklarını koruyup geliştirmek; sosyologlar arasında birlik, dayanışma ve yardımlaşmayı oluşturmak, Şanlıurfa başta olmak üzere ülkenin toplumsal sorunlarını tartışmak, çözüm üretmek, üretilen çözümleri toplumla paylaşmak ve icraata geçirmek üzere ilgili kamu mercilerine iletilmesini sağlamaktır” diye konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir