• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
Silopi samanı batı illerinde satılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Türkiye’de kış aylarında yağışların normalin çok altında seyretmesi sebebiyle ülkenin birçok bölgesinde sap-saman bulunmakta zorluk yaşanıyor. Saman bulmakta zorlanan hayvan besicileri, bu sorunlarını çözmek için Silopi Ovası’ndan bu açığı kapatmaya çalışıyor.

Başta Gaziantep olmak üzere Nevşehir, Niğde, Konya, Kahramanmaraş gibi illerden gelen sap-saman işiyle ilgilenen saman tüccarları, bu sene Silopi Ovası’na yöneldi.

Yaklaşık 6 bin hektarlık alana sahip olan Silopi Ovası’nda toplatılan sap ve saman batı illerinde satılıyor.

Saman biçme makineleri ile Silopi Ovası’na inen saman tüccarları, her gün sap-saman yapıp TIR’larla batıdaki besicilere gönderiyor.

Bu sene ülkenin birçok bölgesinde yaşanan kuraklık sonucu sap ve saman bulunamaması nedeniyle saman fiyatlarının yüksek olmasından dolayı Silopili çiftçilerin, büyük kar elde ettiği belirtiliyor.

“Topladığımız sap-samanı batıdaki çiftliklere gönderiyoruz”

Sap ve saman işini yapan Mesut Bozdoğan, “Biz Gaziantepliyiz. Gaziantep’ten buraya gelmemizin sebebi buradaki arazilerin verimli ve büyük olması. Yıllardır bu bölgede çalışıp hizmet veriyoruz. Biz hayvancıların tedariklerini yapıyoruz. Sap, saman ve yem olarak buradan tedarik ettiğimiz samanı, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi illerdeki çiftliklere gönderiyoruz.” diye konuştu. (Abit Dündar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir