• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Kızıltepe`de Camiler Cıvıl, Cıvıl
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl yaz aylarında açılan Yaz Kuran kursları Kızıltepe’de yoğun ilgi ile başlandı. Bu kapsamda Kızıltepe` de 193 camide 5038 öğrenciye Kuran-ı Kerim dersi veriliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Camiye Koşalım, Kur`an ile buluşalım” sloganı ile başlattığı bu seneki Yaz Kuran kursları kapsamında Kızıltepe’de tüm camilerde yaz Kuran kurslarında eğitim verilmeye başlandı.

Kuran okumanın öğretildiği kurslarda bunun yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak dersleri de verilecek.

Kızıltepe ilçe müftülüğü şube müdürü Halil Öztürk, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl düzenlemiş olduğu yaz Kuran kursları bu yıl 23 Haziran itibariyle bütün cami ve Kuran kurslarında başladı. Bu gün itibariyle, Kızıltepe’de Kur`an-ı Kerim kursu veren kurs sayımız 193, toplam öğretici sayımız 231, kurs alan öğrenci sayımız ise 5 bin 38. Kuran kurslarımızda çocuklarımıza din, iman, ahlak, fıkıh dersleri verilmektedir. Ailelere tavsiyemiz, Kuran kursuna gelen çocuklarını takip etsinler, akşam eve gittiklerinde ne öğrendiklerini sorsunlar ve üstünde dursunlar. Yeni başlayan kurslarımızda epey bir yoğunluk var. Tabi kayıtlarımız devam ediyor. Hem kurs sayısı hem de öğrenci sayısının daha da artacağını bekliyoruz.” diye kaydetti.

Geçen yıla göre Kuran kurslarına ilginin daha fazla olduğunu belirten Yeni Merkez Cami İmamı ve Kurs Hocası Mehmet Salih Çalka ise, “3 gündür Kuran kurslarımızda Kur`an-ı Kerim dersi vermeye başlandı. Geçen yıllara göre bu sene talep daha fazla. Ailelerimiz çocuklarını camiye gönderiyorlar. Biz de öğreticiler olarak,  çocuklarımıza hem dinlerini hem de Allah`ın kitabı olan Kur`an-ı Kerim’i öğretmeye çalışıyoruz. Bulunduğumuz merkez yeni camide geçen sene 3 öğreticiyle kurs veriyorduk. Ama bu sene talep fazla olunca 4 erkek ve bir bayan öğreticiyle çocuklarımıza ders veriyoruz. Talebin fazla olması bizleri de çok sevindiriyor.” dedi.

3 dönem halinde düzenlenecek olan yaz kursları 22 Ağustos’ta sona erecektir. (Mehmet Aslan - İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir