• DOLAR 32.613
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2420.05
  • ...
Erdoğan İl Başkanları Toplantısında Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan`ın konuşmalarının satır başları;

"Önümüzdeki ramazan ayı müslümanlar için zor geçecek. Mynammar`daki durum. Rabbim isterse sular büklüm büklüm bürülür diyor ya şair. Allah isterse her şey olur. Mazlum kardeşlerimiz için daha fazla dua edeceğiz. Dua ederken elimizden gelen yardımı da yapacağız. Biz 1071`den beri bu topraklardayız. Şimdiye kadar hep mazlumun yanında olduk. 77 milyonun şunu bilmesini isterim biz farklı bir ülkeyiz. En köklü devlet tecrübesine sahip bir ülkeyiz. İdaremiz altındaki tüm ülkelerde barış ve huzuru tesis ettik.

ÜLKEMİZİN KENDİ GÜNDEMİ VAR
Ortadoğu`daki çatışmaların ülkemize sirayet etmesine izin vermeyiz. Ülkemizin kendi gündemi var. Türkiye gıptayla bakılan ülke olmaya devam edecek. Kendi topraklarımızı korumak adına haksızlıklar olurken susmayacağız. Filistin davasına bigane kalamayız. Mısır`ı görmezden gelemeyiz. Suriye`de hiçbir şey olmamış gibi davranamayız.

IRAK`TA KARDEŞ KARDEŞİ ÖLDÜRÜRKEN SEYİRCİ KALAMAYIZ
Irak`ta kardeş kardeşi öldürürken seyirci kalamayız. Türkmen kardeşlerimiz tehdit edilirken eli kolu bağlı duramaz. Irak`taki türkmen kardeşlerimiz için ne gerekiyorsa yapılıyor. İlgili kurumlarımızı harekete geçirdik. Irak Türkmen cephesiyle uzun bir toplantı gerçekleştirdik.

BALYOZ`DA ERGENEKON`DA DEMEDİKLERİNİ BIRAKMADILAR
CHP`nin genel müdürü çıkmış Anayasa Mahkemesi`ni övüyor. Silivri`de sövmediğin kalmıştı. MHP lideri de 12 Eylül`den ceza aldı diye övüyor. Siz değil miyidiniz? Referanduma karşı çıkan. Meclis`te bize hakaret ettiler, dışarı çıktılar. 12 Eylül referandumunda bize karşı çıktılar. Şimdi olumlu neticelerini alıyorlar. Bunlar da yüz yok. Balyoz ve Ergenekon davalarında Pensilvanya`ya demediklerini bırakmadılar. Şimdiki duruma bakın. Şimdi çıkmışlar Pensilvanya`yı idare etmeye çalışıyorlar. Bir de ipte bu kadar cambaz oynamaz. Bir yerde o ip ayaklarına dolanacak.

BAHÇELİ HER HAFTA 1 SAAT BOYUNCA KÜRSÜDEN HAKARET EDİYOR
Bahçeli her hafta grup kürsüsünde 1 saat boyunca hakaret ediyor. Ya Bahçeli geç bunları artık, 16 yıldır bu partinin başındasın yüzde 13`leri çıkamadın. MHP`nin siyasetini ilkelerini aldın götürdün altın tepsi üzerinde örgütlerin eline verdi.

BİZİ ŞANTAJA BOYUN EĞECEK Mİ SANIYORSUN
Çıkmış Pınarhisar`da hapisle bizi tehdit ediyor. Sen bizi kendin gibi şantaja tehdide boyun eğecek mi sanıyorsun. Senin ölüm tehdidine boyun eğmeyiz, pabuç bırakmayız. Bunu böyle bil. Biz ölümden korkmayız. Her nefis bir gün ölümü tadacaktır. Mesele ölümden korkmak değil, ölümü korkutmaktır.

MHP ŞİMDİ DE CHP`NİN OYUNCAĞI
2000 yılında Devlet Bahçeli başbakan yardımcısıydı. MHP`ye cumhurbaşkanı adayı dayattılar. MHP`den aday çıktı. Kendi arkadaşlarını dövdüler. Bunlar da ne ararsan var. MHP o zaman DSP`nin, ANAP`ın oyuncağıydı. Şimdi de CHP`nin oyuncağı.

CHP VE MHP`NİN DÜŞTÜĞÜ ÇUKURA BAKTIĞIMIZDA..
MHP tabanı irademizi yok saydın diyecek ve kendi iradesini ortaya koyacaktır. 10 Ağustos`ta bir kez daha yenilecekler. İzzetleriyle değil alınlarındaki lekeyle. Millet bu ülkede omurgalı siyaset istiyor. CHP`nin MHP`nin düştüğü çukura baktığımızda daha çok sorumluluk sahibi olduğumuzu görüyoruz.

BİZ GELENE KADAR İKTİDARLARIN ÖMRÜ 16 AYDI
Muhalefetin bu zavallı haline baktıkça rehavete kapılmayıp saflarımızı daha da sıklaştıracağız. Bu ülkede yıllar boyunca siyaseti ikbal kapısı görenler oldu. 1-2 sene hükümette kalıp millete büyük dert yükleyip gittiler. Biz gelene kadar iktidarların ömrü 16 aydı.

KISIR DÖNGÜYÜ KIRMAK İÇİN BU YOLA ÇIKTIK
Bu ülkede istikrar olur mu? Hiçbir küresel yatırımcı bu ülkede yatırım yapmaz. Yoksulluk varmış yolsuzluk varmış bu ülkeye yatırımcı gelir mi? Sadece kendilerini ve çevrelerini düşündüler. mafya, çeteler iş başında. Onlar kabine kudular hükümet yıktılar. Biz bu kısır döngüyü kırmak için bu yola çıktık. Ne şahsım ne arkadaşlarım mevki makam peşinde olmadık.

BU CAN BU MİLLETE BU VATANA FEDA OLSUN DEDİK
Genel başkanlık koltuğu bizim için atşeten gömlek olmuştur. 12 yılda ne ben ne arkdaşlarım makmalarımızın zevkini sürme gibi bir anlayışın içinde olmadık. Övünerek söylüyorum. Bizim ihracatcımızın dünyada gitmediği ülke olduk. En zor zamanlarda bir yer tıkanırken Allah başka bir kapı açtı. Bakanlarımız işadamlarını yanına alarak olmadığımız ülkelere gittiler. 12 yılımız böyle devam etti ve böyle devam edecek. Milletimizin derdini dinleyip derman olmaya çalıştık. Hepsine derman olabildik mi? Hayır. Birçoğumuz evlerinini yolunu unuttuk. Kendi canımızdan bile geçtik. Şu an hasta yatağında yatan arkadaşlarımız var. Ne dedik bu can bu millete bu vatana feda olsun.

CHP, MHP VE HDP KENDİSİNE ZARAR VERİYOR
12 yıl boyunca millet için, vatan için bayrak için çalıştık. Bizler aynı azimle çalışmaya devam edeceğiz. CHP`nin genel müdürü kendisine zarar veriyor. MHP ve HDP`de böyle. Biz yanlış yaparsak sadece partimiz değil bundan dava ve Türkiye zarar görür. Biz bir dava partisiyiz. Selçuklu ile başlayan Osmanlı`yla zirvesine çıkan Cumhuriyetle devam eden bir partiyiz."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir