• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Gezici Kütüphaneler kitapseverlerle buluşuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Kültür ve Turizm Bakanlığı, toplumda okuma alışkanlığını geliştirmek ve yaşam boyu eğitime katkıda bulunmak için Gezici Kütüphaneleri nitelik ve nicelik olarak artırdı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Anadolu’nun her köşesine ulaşan gezici kütüphanelerimizin nitelik ve niceliklerini yükseltiyoruz. Mevcut 32 gezici kütüphane aracına 5 yeni araç daha ekliyoruz. Böylelikle, ülke genelinde 580 noktaya kütüphane hizmeti götüren Bakanlığımız ulaştığı merkez ve kişi sayısını daha da artıracak." dedi.

Yerleşik kütüphanelerin bulunduğu yerlerden uzakta yaşayanlara gezici kütüphane araçlarıyla hizmet götürdüklerini ifade eden Bakan Çelik, Kitapseverlerin büyük ilgi gösterdiği gezici kütüphanelerin, 2013 yılında 187 bin 190 kişiye hizmet verdiğini söyledi.

Gezici kütüphane sayısını arttırdıklarını belirten Bakan Çelik, "Yeni gezici kütüphane araçları her tür iklim koşulunda kullanılabilecek şekilde tasarlandı. İçinde okuyucuların ihtiyacı olabilecek her türlü teknik donanıma sahip olan gezici kütüphaneler aracılığıyla vatandaşlar sadece basılı bilgi kaynaklarına değil, elektronik ortamda sunulan bilgilere de erişebilecekler. Yeni araçlar, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Sinop ve Uşak’ta vatandaşların kullanımına sunulacak.” dedi.

Gezici kütüphaneler yarın Bakan Ömer Çelik'in katılacağı uğurlama programıyla kitapseverlerle buluşmak için yola çıkacak.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir