• DOLAR 32.604
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2410.965
  • ...
"Kitap okuma oranları son yıllarda çok düştü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da kitap satışlarının düştüğünü ve artık gençlerin kitap okuma yerine vakitlerini bilgisayar başında veya farklı mekânlarda geçirdiğine dikkat çeken İslami kitap satıcıları, kitap okumanın en zaruri bir ihtiyaç olduğunu belirterek herkesi kitap okumaya davet ettiler.

“Kitap okuma oranları son yıllarda çok düştü”

Kitap okumanın insanı, sosyal ve kültürel olarak geliştirdiğini belirten kitabevi işletmecisi İsmail Kaçan, “Maalesef kitap okuma oranları son yıllarda çok düştü. Gençler kitap okumak yerine vakitlerinin büyük kısmını bilgisayar başında veya farklı mekânlarda geçirmeyi tercih ediyorlar. Kitap okumak bir hobi olmaktan ziyade bence bir zorunluluktur. İnsanın geliştirilmesi gereken bir yönü vardır, o yönü de ruhtur. Ruhumuzu ise ancak İslami kitaplar okuyarak, kitapla arkadaşlık kurarak geliştirebiliriz. Gençler ve çocuklar, kitap okumayı tıpkı yemek gibi, su gibi temel ve asli bir ihtiyaç olarak görmelidir.”şeklinde konuştu.

“Kitap okumak, insanın ufkunu genişletir”

Kitap satışlarının oldukça düştüğünü ifade eden diğer bir kitabevi işletmecisi Enver Geçmez ise, “Kitaplarla insanların güzel bir sevgi bağı kurmaları ve onları toplumdaki arkadaşları olarak görmeleri gerekir. Kitap okumak, insanın ufkunu genişletir ve okuyucunun hayatında güzel adımlar atmasını sağlar. İnsanların daha iyi bilgi almaları için, hem dünya hem de ahretlerini kurtarmaları için İslami kitaplar okumaları gerekir. İslami kitapların yanı sıra bol bol Kur’an-ı Kerim ve siyer kitaplarını da okumamamız gerekir.” dedi. (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir