• DOLAR 32.565
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2427.263
  • ...

BİTLİS - Bitlis’te tekstil alanında faaliyet gösteren  özel bir iş yeri ve İŞ KUR’un  işbirliği ile tekstil alanında  75 kişiye istihdam sağlayan mesleki eğitim kursu açıldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Çalışma ve İş Kurumu Bitlis İl Müdürü Alaattin Aslan, 4 ay kursiyerlere eğitim verileceğini ve kursun sonunda kursiyerlerin yüzde %60’ ı işyerinde istihdam edileceğini belirtti.

Aslan, “Çalışma sürecinde 75 kursiyerimize günlük 20 TL olmak üzere ay’da 440 TL cep harçlığı ödenecek. Ayrıca Genel Sağlık Sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı primleri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından ödenecektir.” şeklinde konuştu.

Kursiyerlere yönelik seminerlerde düzenleneceğini sözlerine ekleyen Aslan şunları söyledi: “Kursiyerlerin tamamına iş ve meslek danışmanlarımız tarafından iş arama becerileri semineri ve iş danışmanlığı hizmeti yapılarak, kursun sonunda başarılı olan kursiyerlere kurs bitirme belgesi verilecek. İşyerinde istihdamları sağlanarak, ilimizin en önemli sorunlarının başında gelen işsizlik sorununu çözme noktasında bir nebze olsun katkı sağlanacaktır.” (Şükrü Tontaş - İLKHA)