• DOLAR 32.746
  • EURO 35.026
  • ALTIN 2506.529
  • ...
Görevden Alınan Memur Mahkemeye Başvuramayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meclis Plan Bütçe Komisyonu`ndaki torba yasa tasarısına eklenen bir maddeyle memurların iş güvencesine son veriliyor.
Yasadaki 82. maddenin bu şekliyle yasalaşması halinde görevden alınan memurların mahkemeye başvurup geri dönmesinin önü kesiliyor.

İşte düzenlemedeki madde:

MADDE 82 - 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 28inci maddesinin (1) numaralı fıkrasının üçüncü ve dördüncü cümleleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve fıkraya aşağıdaki cümle eklenmiştir: “Ancak, kamu görevlileri hakkında tesis edilen atama, görevden alma, göreve son verme, naklen veya vekâleten atama, yer değiştirme, görev ve unvan değişikliği işlemleriyle ilgili olarak verilen iptal ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararlarının gereği iki yıl içinde; ilgilinin kazanılmış hak aylık derecesine uygun başka bir kadroya atanması suretiyle yerine getirilir.

Kamu görevlileri hakkında tesis edilen atama, görevden alma, göreve son verme, naklen veya vekâleten atama, yer değiştirme, görev ve unvan değişikliği işlemleriyle ilgili olarak verilen iptal ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin mahkeme kararlarının gereğini yerine getirmeyen kamu görevlisi hakkında ceza soruşturması ve kovuşturması yapılamaz; ancak disiplin hükümleri saklıdır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir