• DOLAR 32.51
  • EURO 34.869
  • ALTIN 2473.062
  • ...
Mardinli esnafa hijyen belgesi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (MESOB) tarafından Mardin Bakkallar Odası ile Berberler Kuaförler Odası üyelerine yönelik verilen hijyen eğitimini tamamlayan esnafa belgeleri teslim edildi.

Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte gerçekleşen belge töreninde konuşan Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Doğan Gazan, günümüzde berber, kuaför ve özellikle gıda sektöründe hijyenin öneminin büyük olduğunu söyledi.

Odalarımız üyelerinden yaklaşık 200 kişinin belge almaya hak kazandığını belirten Gazan, Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte yapılan çalışma neticesinde 2 ayrı grupta esnafa hijyen eğitim verildiğini ifade etti. Belgeyi almayan esnafımız 5 Temmuz’a kadar bağlı olduğu meslek odasına yapacağı müracaatlarda Olgunlaşma Enstitüsünün vereceği eğitimle belge alabileceklerini belirtti.

Gazan, “Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca hazırlanan ‘Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’ 2013 yılı temmuz ayında yürürlüğe girmişti. Yönetmelik, gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sularla doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programların planlanmasını ve düzenlenmesini içeriyor. Yönetmelikle belirlenen iş yerlerinde işletme sahibi ve çalışanlara, hijyen eğitimini alarak kendilerine belge verildi.

İş yerlerinde belge almayan kişiler çalıştırılamayacak. Yönetmelik kapsamında bazı esnaf grubuna ve çalışanlarına 5 Temmuz 2014 yılına kadar eğitim alınması zorunluluğu getirildi. İş yeri sahipleri ve çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumlu. Ayrıca, iş yeri sahipleri ve işletenleri de bizzat çalışmaları durumunda bu eğitimi almak zorunda. Bakanlıkça 5 Temmuz 2014 tarihinden itibaren yapılan denetimlerde belgesi olmayanlara 250 TL ila 1000 TL arasında cezai işlem uygulanacak.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir