• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Yeniden yargılama sadece bir kesimi memnun etti`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Yeniden yargılama kararları ile verilen kararlar hakkında açıklamalarda bulunan Av. Hüseyin Kurşun, "Anayasa mahkemesi kararları üzerinden siyaset mühendisliği yapılmaktadır.” dedi.

“Çifte standart uygulanıyor”

Anayasa mahkemesinin verdiği kararın çifte standart örneği olduğunu söyleyen Av. Hüseyin Kurşun, “Anayasa mahkemesinin yeniden yargılama yolunu açan kararı laik Kemalist sistemin devlet algısını halka dayatmayı kendilerine vatani bir görev olarak gören kesimi şüphesiz ki memnun etmiştir. Anayasa mahkemesi verdiği kararla Türkiye’nin başına her zaman dert olmuş bu kesimin haklarına anayasal güvence altında görürken İslami kesimi verilen mahkûmiyet kararlarına ilişkin aynı gerekçelerle başvurulan bireysel başvuruları daha esasa girmeden usulden reddetmektedir.  Anayasa mahkemesinin yeniden yargılama kararının içerisine baktığımız zaman genel hatları ile dijital verilerin kullanılması sanıkların tanık dinleme kararlarını ise reddetmektedir. Oysa İslami davalardan mahkûmiyet almış olarak tanıklık etme imzalar ve kriminal incelemeler yapma taleplerimiz ve delil toplama taleplerimiz hiçbir gerekçe gösterilmeksizin reddedilmektedir.” ifadelerini kullandı.

“İdeolojik yaklaşılıyor”

Anayasa Mahkemesinin temel haklar noktasında ideolojik bir adım attığını belirten Av. Kurşun,  “Laik Kemalist ideolojisine sahip olan kişilerin başvuruları kabul edilirken İslami kesime ise Anayasa Mahkemesi aynı yaklaşımla yaklaşmamaktadır. Oysa Anayasa Mahkemesi özel olamaz kişilere ayrı ayrı muamelelerde bulunamaz. İslami kesime verilen mahkûmiyet karalarına hiç bakmaksızın birçok hukuksuzluk uygulanmaktadır. Belli kanunlar herkese eşit uygulanması gerekirken maalesef bu uygulamayı görmek mümkün değildir. Adil yargılanma hakkı, din ve vicdan özgürlüğü, savunma hakkı, özel hayatın gizliliği hakların ihlali gibi yapılan başvuruları darbeciler için işleterek bu kesime ilişkin hak ihlalini kabul ederek yeniden yargılama yolunu açan Anayasa Mahkemesi aynı gerekçelerle yapılan İslami davalara ilişkin bireysel başvuru dilekçelerini incelemeye dahi değer bulmayarak usulden reddetmiştir.” dedi.

“Verilen kararlar akıllarda soru işareti bıraktı”

Anayasa Mahkemesinin verdiği kararların akıllarda şüpheler uyandırdığını söyleyen Av. Hüseyin Kurşun, “ Dolayısıyla ister istemez akıllara şu soru gelmektedir. Acaba Anayasa Mahkemesi aynı gerekçelerle yapılan başvurularda belli bir kesimin hakkının ihlal edildiği kararını alırken neden aynı kararı diğer kesime özellikle İslami mahkûmlara uygulamamaktadır. Anayasa Mahkemesi ideolojik bir karar veriyor. Sorusu akılları kurcalamaktadır. İşin daha vahim boyutu acaba burada Anayasa Mahkemesi üzerinden birileri siyaset mühendisliği mi yapmaktadır. 28 Şubat sürecinin aktörlerinin ve daha düne kadar suçlu olan darbeci diye nitelendirilenlerin bugün dışarıda olmalarını sağlamak çifte standart mı uygulanmaktadır. Şüphelerini diri tutmaktadır.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir