• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Bingöl yeni hafriyat alanı oluşturuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kervansaray mevkiinde yeni hafriyat döküm alanı oluşturulduğu belirtilerek, kaçak döküme müsaade edilmeyeceğinin altı çizildi.

Yapılan etüt ve planlama neticesinde şehrin imar durumu da göz önünde tutularak hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları depolama sahasının belirlendiği vurgulanan açıklamada, hafriyat depolama sahasının Kervansaray mevkiinde olduğu ve belirlenen alanın dışına atık dökenlere ise cezai yaptırım uygulanacağı kaydedildi.

Açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’yle birlikte yürüttüğümüz bu çalışmada kesinlikle kimseye bir ayrıcalık tanınmayacaktır. İnşaat ve hafriyat atıklarının kontrolsüz bir biçimde yol kenarlarına ve boş alanlara dökülmesiyle şehrimizde hem görüntü hem de çevre kirliğine sebebiyet vermektedir. Modern şehircilik anlayışı kapsamında belirlenen alanın dışında şehir çevresinde ya da yol güzergâhlarının da hiçbir şekilde kaçak döküme müsaade edilmeyecektir. Belirlenen hafriyat depolama sahası dışında kaçak dökümün belirlenmesi halinde Çevre Kanunu ve ilgili yönetmelik gereği işlem başlatılacaktır. Halkımızı kaçak döküm yapan araçları tespit etmesi halinde Belediyemiz Alo 186 Beyaz Masa veya 153 Zabıta Müdürlüğü’ne bildirilmesini özellikle rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.   (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir