• DOLAR 32.598
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2496.897
  • ...
Çermik`te camiler çocuklarla şenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyanet İşleri Başkanlığının tüm camilerde başlattığı Yaz Kur’an kurslarının başlamasıyla Çermik ilçesinde camiler çocuklarla dolup taştı.

Başlayan Yaz kurslarıyla ilgili açıklama yapan Çermik İlçesi Müftüsü Hüseyin Gargı, ilçedeki tüm cami ve Kur’an kurslarının yanı sıra bazı derneklerde de Kur’an öğretimi ve dini bilgiler derslerinin başladığını kaydetti.

Kız ve erkek öğrencilere ayrı kurslarda Kur’an dersi verildiğini ifade eden Gargı, “Kur’an kurslarına oldukça ilgi var. Din görevlisi ve Kur’an kursu öğreticisi az, öğrenci ise fazla. Onun için mümkün mertebe kimseyi geri çevirmeden kayıt yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Kurslara katılmak isteyen hiçbir öğrenciyi geri çevirmediklerini ifade eden Gargı, “Diyanet İşleri Başkanlığı, öğrencilerin Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemine kayıt yapılmasını istemekte. Geçen yıl bu konuda sıkıntı yaşanmıştı. Fakat bu yıl gelen bütün öğrencilerin kayıt yapılarak sisteme girilmesi zorunlu. Bir de Ramazan ayında öğreticilerimiz ve bazı öğrencilerimiz oruçlu olacaktır. Bunu göz önünde bulundurarak ikili sistem yapacağız. İsteyen öğrenci ve öğreticilerimizin bir kısmı sabahları bir kısmı ise öğleden sonra ders alıp-verebilecekler. Hatta köylerimizdeki din görevlilerimiz, hayvan otlatan çocukları akşamla yatsı arasında Kur’an okumasını sağlayacaklar.”şeklinde konuştu. (Murat Yaman-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir