• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Meteorolojiden Adana'ya 40 derece uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA-Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamayla vatandaşları aşırı sıcak havalara karşı uyardı.

Yapılan açıklamada; “Türkiye’nin özellikle kuzey ve iç kesimlerinde bir süredir etkili olan yağışlı sistemin bu haftanın ilk yarısında da kuzeydoğu kesimlerde aralıklarla sağanak yağış geçişlerine sebep olacağı; yurdun diğer bölgelerinde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.” denildi.

Hava sıcaklığının her gün artış göstereceği ifade edilen açıklamada; “Hava sıcaklığının bu gün itibariyle mevsim normallerinin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.” bilgisi yer aldı.

Bazı merkezler için en yüksek hava sıcaklık tahminlerine de yer verilen açıklamada; “En yüksek hava sıcaklığının bu hafta Ankara’da 35, İstanbul’da 33, Samsun, Trabzon ve Erzurum’da 29, Sakarya, Bursa ve İzmir’de 38, Aydın, Manisa, Balıkesir, Antalya, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da 40 derece ve üzerine çıkacağı beklenmektedir.” denildi.

Açıklamada son olarak; “Bu hafta beklenen ani sıcaklık artışının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur.” uyarısı yapıldı. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir