• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Siyaset ve Strateji konuşmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD tarafından bölge illerini kapsayan “Siyaset ve Strateji Konuşmaları” Haziran ayı programı Mardin’de gerçekleştirildi.

Temel amacı, coğrafyamızda yaşanan gelişmelerle ilgili söyleyecek sözü olanların doğrudan karşılaşmasını sağlamak olan “Siyaset ve Strateji Konuşmaları”nın Mardin yuvarlak masa toplantısı Mardin Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Özgür Güngör’ün ev sahipliğinde Tatlıdede Konağı’nda gerçekleştirildi.

İstanbul ve çeşitli illerden gelen Yeni Türkiye Platformu üyeleri ile Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) ortak toplantısı olarak gerçekleşen Haziran ayı etkinliğinde Irak’taki son gelişmeler, İŞİD, Suriye ve Çözüm Süreci başta olmak üzere bölgesel konulara ağırlık verildi.

Toplantının moderatörlüğünü ise Yeni Türkiye Platformu Başkanı Abdullah Yaşar yaptı. Ana temasını “Barış ve Çatışma: Gündemi Birlikte Okumak” konusunun oluşturduğu toplantıda konuşan Yaşar, en çok ilgilenilen bölgenin merkezinde yaşayan kişilerin anlatımlarından oldukça etkilendiklerini ve masa başında fikir üretmekle sahada bulunmak arasındaki farkı bu toplantıyla anladıklarını ve Mardin’de bulunaktan memnuniyetlerini ifade etti.

Karşılaşma ve kaynaşmayı sağlayan bu türden toplantıların şimdilik bölge illerinde yapıldığını ifade eden USTAD Başkanı Ahmet Akgül, yakın gelecekte verimli geçen “Siyaset ve Strateji Konuşmalarını” Türkiye geneline açma planlarının olduğunu ve İstanbul’dan gelen misafir heyetle güzel çalışmalar yapacaklarına inandıklarını söyledi.

Verimli geçen toplantının sonunda İstanbul’dan gelen Yeni Türkiye Platformu temsilcileri tarafından günün anısına USTAD’a plaket takdim edildi.

USTAD hakkında: 2011 yılında faaliyetlerine başlayan Mardin Merkezli düşünce kuruluşu Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD); bölgesel, ulusal ve uluslararası adımların analizini yapmaya, sosyal, siyasi ve kültürel politika ile proje ve organizasyon becerisine sahip bireylere fırsatlar sunarak kendilerini uluslararası arenada yalnız hissetmemelerini sağlamaya ve ortaya çıkan sonuçları kamuoyu ile paylaşmaya devam etmektedir. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir