• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
"Sıcak havalarda Müslüman oruç tutmayı ihmal edemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Halkın inancının en üst düzeyde yaşamaya çalıştığı Ramazan ayına kısa bir zaman kaldı. Birkaç yıldır Ramazan ayının sıcaklara denk geldiğini söyleyen Çermik Müftüsü Hüseyin Gargı, özellikle bölgede tarla işlerinin yoğun olduğu ve ırgatlık zamanına denk geldiğini belirterek sıcakların oruç tutmaya engel teşkil olmadığının altını çizdi.

Çermik Müftüsü Gargı, orucun mutlaka tutulacağını belirterek, “Hz.Ebubekir nafile oruçlarını kışın değil yazın sıcak günlerinde tutardı. Havalar sıcak diye hiçbir Müslüman oruç tutmayı ihmal edemez. Hz.Ebubekir bir rivayette Hz. Peygamberin. ‘Sıcak günlerde oruç tutmak cihattır.’buyurmuştur.” dedi.

Dayanılmayacak dereceye geldiği zaman,  kişinin orucunu bozacağını dile getiren Gargı, “Çünkü sağlık, vücut bizzat Allah’ın emanetidir. Emanete ihanet etmemek lazım. Tabi zevk içinde orucu bozmamalıyız.’’ifadelerine yer verdi.

Ramazan ayında sıkıntı çekenler, oruç tutmasında doktorlarca mani görülenler kendilerini sıkıntıya sokmasınlar diyen Gargı,  “Cenabı Allah ciddi hastalar için kurtuluş yolu olarak fidyeyi vermiş. Eğer gerçekten oruç tutamayacaksa, inançlı doktorlar  ‘ Oruç tutmanda sakınca var’ derse oruç tutmaya bilir. Ama rast gele bir doktorun demesi geçerli değildir. İnançlı doktorlar ‘Senin oruç tutman sağlığına Tehlikelidir derse tutmaya bilir.’’

Gargı son olarak, şimdiden başta Çermik halkı olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan ayını ve gelecek Ramazan Bayramını tebrik ederek bu günlerin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.  ( Murat yaman – İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir