• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Necdet Özel`den AYM`ye Anlamlı Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, sürpriz bir şekilde Anayasa Mahkemesi’ni ziyaret etti. Askeri kaynaklar sürpriz ziyareti planlı olarak nitelendirse de ziyaret büyük yankı uyandırdı.

"BALYOZ KARARINA TEŞEKKÜR ETTİ"

Aynı kaynaklar, “Tabii ki ziyarette Mahkeme’nin Balyoz’da verdiği karar gündeme gelmiştir . Özel bu karardan son derece memnun olduğunu bildirmiştir. Bu nedenle teşekkür de etmiştir” dediler.

KOMUTANLARA "GEÇMİŞ OLSUN" TELEFONU

Necdet Özel, Balyoz Davası’ndan tahliye olan kuvvet komutanlarını bizzat telefonla arayarak kendisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına “Geçmiş olsun” dileklerini iletmişti.

ALAN`I DA ARAMIŞTI

Orgeneral Özel’in telefon ettiği isimler arasında MHP’den milletvekili seçilen Engin Alan da yer almıştı.

2. TELEFON PERSONEL BAŞKANI`NA

Tahliye olan diğer isimleri ise Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral Metin İyidil de arayarak "Geçmiş olsun." demişti.

ÖZEL`DEN MANİDAR ATASÖZÜ

Anayasa Mahkemesi hak ihlali ve yerel mahkemenin tahliye kararını Yeniçağ gazetesine değerlendiren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, "Arkadaşlarımın özgürlüklerine kavuşmasını görmek benim görevim olduğunu düşünüyorum. Gün ola harman ola güzel bir atasözümüz. Sabırla hukukun üstünlüğüne inanarak bekledim ve bekledik" demişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir