• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
SSP hastası çocukların aileleri Ankara'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA- Özelikle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bayat aşıdan kaynakladığı belirtilen ve 15 yıldır ortaya çıkan SSP hastalığı yüzlerce çocuğun ölümüne ve yatalak olmasına sebebiyet veriyor. Hastalar,  ailelerinin gözleri önünde adeta eriyerek ölüyor.

Sağlık Bakanlığı’nın dünyanın çeşitli yerlerinde milyon dolarlar harcayarak başka hastaları tedavi ettiğini ancak kendi ülkesindeki SSP hastalarla ilgilenilmediğini ifade eden SSP hastası yakınları, devletin hastalarına bütçe ayırmamasından şikâyetçi oldular.

Ankara’da TBMM önünde bulunan grubun içinde bulunan ve çocuğunu kayıp eden Resul Dere, “TUBİTAK çocuklarımızın tedavisi için Sağlık Bakanlığı’nın bütçe ayırması için 1. Dosyayı kabul ettiğini anca 2. Dosyayı ret etti.  Bundan dolayı tedavi konusunda Sağlık Bakanlığı bize bütçe ayırmadığını bizlerde SSP hastaları aileleri olarak her ilden temsilci oluşturarak 300’e yakın kişiyle Ankara’ya geldik.” Dedi.

 Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüştüklerini sözlerine ekleyen Resul Dere, “Bize bir heyet seçmelerini ve konuyu meclise taşımalarını söylediler.  Bizlerde şuan bir heyet oluşturup konuyu meclise taşıyacağız. Devlet çocuklarımıza sahip çıkına kadar başkente gereken mercilerle görüşeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Başkent Ankara'ya gelen, ateşli kızamıktan sonra ortaya çıkan SSPE hastası çocukların aileleri, şu an Güvenpark'ta eylem gerçekleştiriyorlar. Kızılay Güvenpark’ta toplanan kalabalık bir grup ’Tek doz yapılan çocuk aşısını” protesto etti. SSP hasta çocuklarıyla birlikte Meclis’e doğru yürüyüşe geçen mağdur aileler polis engeliyle karşılaştı. (Hasan Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir