• DOLAR 32.603
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2410.639
  • ...
`Sizi Namaz Seferberliğine Çağırıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin ve ilçelerinde faaliyet yürüten Dostluk Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der), Mardin Artuklu Üniversitesi AKM Salonu’nda “Namaz; Göz Aydınlığı” konulu konferans ve “Siyer Yarışması Ödül Töreni” düzenledi.

Dün akşam saat: 20.30’da Abdullah Tekdal’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başlayan program, DOST- DER Genel Başkanı Fesih Memiş’in açılış konuşmasıyla devam etti. Açılış konuşmasının ardından Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca’nın Namaz; Göz Aydınlığı” konulu konferansına geçildi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği program sahnelenen kısa bir skeç ve siyer sınavında dereceye girenlerin ödüllerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

“Sizi Namaz seferberliğine çağırıyoruz”

Kulu Allah’a yakınlaştıran ibadetlerin başında namazın geldiğini belirten DOST- DER Genel Başkanı Fesih Memiş; “Allah Resulü; ‘Namaz dinin direğidir, Namaz müminlerin miracıdır, Namaz cennetin anahtarıdır.’ diye buyurmuştur. Yüzde 99 Müslüman olan ülkemizde 5 vakit namaz kılanların oranı yüzde 25’dir. İslam âlemi olarak başımıza gelen musibetlerin sebebi belki de namazı terk etmemizdendir. Maalesef şuan ülkemizde namazın önemini anlatan bir çalışma ortaya konulmuş değildir. Namazın önemini anlatan filmler, tiyatrolar, romanlar ve şiirler yok denecek kadar azdır. Fakat yine de şükrediyoruz. Bizler Namaz davasına gönül verevler olarak burada toplandık ve namazı gündemimize aldık. Ayrıca sizi Namaz seferberliğine çağırıyoruz.” dedi.

“Ülkemizde namaz konusu hafife alınıyor”

Açılış konuşmasının ardından Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca’nın Namaz; Göz Aydınlığı” konulu konferansına geçildi.

Kur’an ve Sünnet ışığında namazın önemi anlatan Göktaş Hoca; Türkiye’de namaz konusunun hafife alındığını söyledi. Göktaş Hoca; “Ashap-ı Kiram arasında tek tük de olsa hırsızlık yapan, zina işleyen, günah işleyenler çıktı. Ancak namaz kılmayan veya terk eden çıkmadı. Ülkemizde namaz konusu hafife alınıyor. İnsanlar kılmasan da olur diyorlar. İbadetin karşılığı namazdır. Zekâtın orucun ve diğer ibadetlerin bazı şartları vardır. Namazın şartı da şudur: ya deli olacaksın yâda ölü olacaksın. Eğer sen ölü değilsen ve deli değilsen namazı kılmak zorundasın. Savaşta da bile namaz terk edilmemiştir.”

“Namazlarını huşu içinde kılanlar felaha ulaşırlar”

Bir mü’minin namazı severek kılması gerektiğine işaret eden Göktaş Hoca, “Allah’ın razı olduğu ve onların da Allah’tan razı olduğu kimseler namazında bol bol Kur’an okuyanlardır. Namazdan randıman almak isteyen kimse ezberlerini çoğaltıp uzun sureler okusun. Namazlarını huşu içinde kılanlar felaha ulaşırlar. Nedir huşu? Namaza dururken aklını, kalbini, bedeni ve ruhunu bir arada tutmaktır.” diye konuştu.

“Ashap gibi namaz kılan kardeşlerimiz var”

Namazın önemi gereği gibi anlatılmadığına dikkat çeken Göktaş Hoca, Namaz’da Allah ile birlikte olacaksınız. Namaz; Allah ile beraber olmaktır. Bu yüzden sureleri uzatıp Allah ile beraberliğinizi de uzatın. Bir insan namazdan önce Allah ile beraber olacak ki namazda da Allah ile beraber olsun. Secde ve rükû da 3’er saniye bekleyin. Namazımızı uzattığımız takdirde şeytanın bacağını kıracaksın ve böylelikle namazı da daha çok seveceksiniz. Bizler ümitvarız, inanın aramızda bir Ashap gibi namaz kılan kardeşlerimiz vardır.” dedi.

Ödül töreni

Yapılan konuşmaların ardından Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavı’nda Mardin ve ilçelerinde dereceye girenlerin isimleri açıklandı.

Birinci Kategoride Nusaybin ilçesinden Gülistan Çırak 93,75 puanla birinci, 92,50 puanla ile Artuklu ilçesinden Mehmet Can Tekin ikinci ve 92,50 puanla Artuklu ilçesinden Fahriye Altun üçüncü oldu.

İkinci kategoride Midyat ilçesinden Halime Zerey 78,67 puanla birinci, 77,33 puanla Mazıdağı ilçesinden Abdulvahap Yersiz ikinci75.00 puanla Artuklu ilçesinden Esmanur Karayel üçüncü oldu.

Sara Kaya ve Rukiye Velioğlu umreyi kazandılar. Dereceye girenlerin ödülleri verildikten sonra program sona erdi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir