• DOLAR 32.592
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2409.469
  • ...
Halid Meşal : Kaçıranların Ellerine Sağlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, yaklaşık on gündür kayıp olan üç işgal askerinin nerede oldukları hakkında bilgileri olmadığını belirterek, askerlerin kimler tarafından kaçırılmış oldukları konusunda yorum yapmaktan kaçındı.

Dün akşam (23 Haziran Pazartesi) El-Cezire kanalında konuşan Meşal, "Üç yerleşimciyi kaçıranların ellerine sağlık. Çünkü bizim esirlerimizin de işgal zindanlarından çıkmaları gerekiyor" dedi.

İşgal rejiminin Filistin halkına yönelik azgınlığının ve zulmünün bedelini ödemesi gerektiğini ifade eden Meşal, işgal askerlerinin kaçırılmasının işgal hükümeti tarafından uydurulmuş olmasının uzak bir ihtimal olduğunu ve Netanyahu`nun Filistin halkını hedef alan saldırıları yoğunlaştırmak için bahaneye ihtiyaç duymadığını söyledi.

Yerleşimcilerin kaçırılması konusunda üç noktaya dikkat çeken Meşal, onların Batı Yaka`da ortadan kaybolduklarını, işgal altındaki topraklara yerleşmiş silahlı savaşçılar olduklarını ve Filistinlilere neredeyse her gün saldıran kişiler olduklarını ifade etti.

Son konuşmasında İzzeddin El-Kassam Tugayları`na asker kaçırmaları için yeşil ışık yaktığını iddia eden işgal yönetiminin kendisine yönelik suçlamalarını reddeden Meşal, Hamas’ın büyük bir hareket olduğunu ve herkesin üzerine düşen görevi bildiğini belirtti.

Netanyahu`nun politikalarının ve Filistin halkının çektiği acıları görmezden gelmesinin yerleşimcilerin ortadan kaybolmasının nedeni olduğunu söyleyen Meşal, Filistin halkının işgale karşı direniş hakkı olduğunu vurguladı.

Filistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir