• DOLAR 32.509
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2497.107
  • ...
FKA`dan `Bölgesel Kalkınma Konferansı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından organize edilen ``Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı`nın programı belli oldu.

FKA tarafından yapılan açıklamada, konferansın, dünya ve Türkiye deneyimlerini dikkate alarak bölgesel kalkınma konusunda "en iyi uygulamaları" incelemek ve bu uygulamaların Türkiye`deki muhtelif bölgesel kalkınma ajansları ve diğer ilgili kurumlar tarafından yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla 22-23 Eylül 2011 tarihlerinde Malatya`da 1. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı düzenleneceği vurgulandı.

Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerinden sorumlu FKA`nın organize ettiği `Bölgesel Kalkınma Konferansı`na Dünya`nın birçok ülkesinden ekonomistler ve Türkiye`deki 26 kalkınma ajansının temsilcileri katılacak.

Açıklamada, konferansta akademik bildirilerin sunulmasının yanı sıra "Bölgesel Kalkınmaya Küresel Bakış" oturumu ile çeşitli uluslararası örgütlerin konuya bakış açılarının tartışılmasına da olanak sağlanacağı ifade edildi.

22 Eylül`de Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi`nde saat 10.00`da başlayacak olan Bölgesel Kalkınma Konferansı`na Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve İslam Kalkınma Bankası`ndan (ISDB) da uzmanların katılacağı belirtildi.

Bölgesel Kalkınma Konferansı`na Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu`nun da katılıp konuşma yapacağı kaydedildi.

Ali Yıldırım - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir