• DOLAR 32.449
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.99
  • ...
Osmaniye`de Başörtüsü Zulmü Start Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Osmaniye`de okula başörtüsüyle gitmek isteyen kız öğrenciler okul müdürünün 28 Şubatı aratmayan uygulamalarıyla karşılaştı.

Öğrencinin Başörtüsünü Çıkardılar
Edinilen bilgiye göre, olay Yavuz Selim İlköğretim Okulunda meydana geldi.Yeni ders yılının heyecanıyla sabah saatlerinde okula giden Sedanur Uçar, başörtüsüyle girdiği ilk derste herhangi bir sorunla karşılaşmadı.İkinci derste öğretmenler odasına çağrılan Sedanur`un başörtüsü iki üç defa alınarak başı açık bir şekilde derse gönderildi.

Çocuğunun durumunu kontrol etmek için okula gelen velisi Sedat Uçar kızının başörtüsünün alınmış olduğunu fark etti. Bunun üzerine okul müdürüyle konuşan Uçar, kızının başörtüsüyle okumak istediğini ve kızının vermiş olduğu karara saygı duyulması gerektiğini dile getirdi. Okul müdürü Adil Çimen ise öğrenciyi başörtüsüyle derse alamayacağını belirtti. Uçar, tutanak tutulmasını ve müdürün tutanağı imzalamasını isteyince, müdür ve müdür yardımcısının sert muhalefetiyle karşılaştı. Okulun müdür ve müdür yardımcısıyla bir süre tartışan Uçar, yaşananları şöyle anlattı:


"Okul müdüründen tutanak tutup imzalamasını isteyince, bana `Sen art niyetlisin, memlekette sizden başka Müslüman yok mu? Ben tutanak falan imzalamıyorum. Öğrenciyi de bu şekilde derse alamam` diyerek daha sonra bana hakaret etti. Sonrasında ise polis çağırarak benden şikayetçi olacağını söyledi. Kızımı derse almayarak hem suç işledi, hem bana hakaret etti, birde şikayetçi olacakmış. Bu nasıl bir zihniyet"

İki Kız Çocuğunu Derse Almadılar
Aynı okulda okuyan ve başörtüsüyle okullarına devam etmek isteyen Hümeyra Katar ve İrem Katar ise, derse girmek isteyince, müdür yardımcısı Hasan Erdem, kız çocuklarına engel olarak, kızları başörtüsüyle okula alamayacağını yönetmeliğin bu şekilde olduğunu dile getirerek, öğrenci velilerinin Milli Eğitim Müdürlüğüne gitmelerini istedi.
Öğrenci velileri Sedat Uçar ve Nusret Katar ise olay hakkında ilgili makamlara suç duyurunda bulunacaklarını ifade ettiler.

Nurullah Sak-İLKHA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir