• DOLAR 32.51
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.2
  • ...
Engelli ikiz kız kardeş tabletlerine kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Yayladere ilçesinde ikamet eden ve kendi imkânlarıyla okuma yazma öğrenen engelli ikiz kız kardeşler, çok istedikleri tablet bilgisayarlarına kavuştu. Ajansımızın iki hafta önce “Kendi imkânlarıyla okuma yazma öğrenen engelli ikiz kız kardeşler, tablet istiyor.” başlıklı haberimizin ardından İngiltere’den bir hayırsever, engeli kardeşlere tablet bilgisayar hediye etti.

Yayladere ilçesinde 1985 yılında engelli olarak doğan ve şu anda 29 yaşında olan Leyla ile Necla Birol isimli ikiz kardeşler, anneleri Aytaç Birol’un desteğiyle okuma yazmayı öğrendi. Okuma yazmalarını geliştirmek isteyen kardeşlerin tablet isteğine cevap, yine kendileri gibi Yayladere ilçesi nüfusuna kayıtlı Mehmet Ali Bulut isimli hayırseverden geldi. İngiltere’den kız kardeşleri haber yapan gazetecilere ulaşan Bulut, ikiz kardeşlerin bu talebini karşılayacağını söyleyerek tabletleri gönderdi.

Hayırsever Bulut’un gönderdiği tabletleri alan gazeteciler; engellilerin ikamet ettiği Yayladere’ye giderek kendi elleriyle teslim etti. Tabletlerine kavuşan ikiz kardeşlerin mutluluğu gözlerinden okunurken, kızların anne ve babası, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı gazetecilere ve İngiltere’den duyarlılık gösterip engelli kızlarına tablet gönderen Mehmet Ali Bulut’a teşekkür ettiler. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir