• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
15 yıl sonra gelen ışık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Viranşehir’de ikamet eden 59 yaşındaki Semahat Yumru, göz bebeğinin arkasında bulunan ve görmeyi sağlayan doğal göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşması olarak bilinen katarakt hastalığına yakalandı.

Geçirdiği bir ameliyat sonucu sağ gözünde görme kaybı yaşayan Yumru, 15 yıl boyunca hiçbir şey görememenin sıkıntısını yaşadığını belirtti. 

İstanbul, İzmir ve Adana’da geçirdiği başarısız ameliyatlar sonucu görme sıkıntısı yaşadığını dile getiren Yumru, “15 senedir hiç görmüyordum. Çocuklarım ihtiyaçlarımı karşılamama yardımcı oluyordu. Buraya gelip başarılı bir ameliyat geçirdim. Şimdi iyi durumdayım.” ifadelerini kullandı.

Hastanın durumu ile ilgili bilgi veren Özel Bağlar Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Lokman Balyen, “Hastamız yaklaşık 15 yıldır göremiyordu. Gözlerinde zor bir katarakt oluşumu vardı. Kendisi İstanbul’da başarısız bir ameliyat geçirdikten sonra sağ gözünde görme kaybı yaşadı. Sol gözünde ise sadece ışık düzeyinde bir görme seviyesi vardı. 15 dakikalık zor bir ameliyat geçirdik. Hasta şimdi her şeyi görebiliyor. Sağlık durumu gayet iyi.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir