• DOLAR 32.575
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.377
  • ...
 Yaz Kursları İçin 10 Milyon Kitap Dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığının en önemli hizmetlerinden biri, kalbimizin süruru çocuklarımızı camiyle tanıştırmasıdır" dedi.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığınca yaz tatili boyunca Kur`an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgilerin verileceği yaz kurslarının Ahmet Hamdi Akseki Camisindeki açılış törenine katıldı.

Çocukları "Allah’ın dostları, Peygamberin sevgilileri, cennetin çiçekleri hoş geldiniz" sözleriyle karşılayan Görmez, "Bugün ülkemizin dört bir tarafından Kur`an`ı, Peygamberimizin hayatını öğrenmeye, camiyle, mihrapla, minberle tanışmaya gelen bütün yavrularımıza hayırlı olsun. Allah’ın evlerine hoş geldiniz" diye konuştu.

Görmez, yaz kurslarının önemini vurgulayarak anne babalara, din görevlilerine ve cami cemaatine uyarılarda bulundu.

Eğitim verecek din görevlilerinden çocukları Allah`ın en büyük emaneti olarak görmesini isteyen Görmez, çocukların zihinlerinde kötü denilebilecek bir iz bırakılmaması ve onlara Hz. Muhammed`in davrandığı gibi davranılması gerektiğini söyledi.

Görmez, cami cemaatinden de çocuklara surat asmamasını ve onları incitecek söz söylememelerini istedi.

10 milyon ücretsiz kitap

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş ise yapılan araştırmalara göre vatandaşların temel dini bilgileri yüzde 90 civarında camilerden öğrendiğini, geçen yıl ise verilen eğitimlerle 3 milyon kişiye ulaştıklarını bildirdi.

Kurslara en çok ilgiyi 10-14 yaş grubu ardından ise 6-10 yaş grubu çocuklarının gösterdiğini belirten Erbaş, 15 yaşını geçmeden çocukların din eğitimlerini yaz aylarında almalarını tavsiye etti.

Erbaş, 9 haftalık üç dönem şeklinde hazırlanan kurslara katılacaklar için 10 milyona yakın ücretsiz kitap vereceklerini de kaydetti.

Yaz Kur`an kursları açılış programında çocuklardan oluşan tasavvuf müziği korosu ilahileri seslendirirken, yine çocuklar tarafından Kur`an-ı Kerim tilaveti, ezan ve şiir okundu.

"Camiye koşalım, Kur`an`la buluşalım" temasıyla başlayan ve hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabileceği kurslarda, yaklaşık beş milyon öğrenciye ulaşılması bekleniyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir