• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Memur Sen'den Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin alt yapı hizmetlerini gerektiği gibi yapmayarak halkı mağdur ettiğini belirten Memur Sen Diyarbakır Şubesi, Büyükşehir Belediyesinin önünde yaptığı basın açıklamasıyla duruma tepki gösterdi.

Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş tarafından okunan basın açıklamasında; 2 yıldan fazla bir süredir TOKİ tarafından inşaatı bitirilen 2 bin 148 konutun halen kanalizasyon bağlantısının tamamlanmadığı ve mahalle halkının mağdur edildiği ifade edildi. Sorunun giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ'ye çağrıda bulunuldu.

Diyarbakır halkının yıllardır sistemin dayattığı ötekileştirme dayatmasıyla her alanda mağduriyetler yaşadığını ifade eden Memiş, "Halkın çözüm iradesi ile işbaşına getirdiği yerel dinamiklere sürekli olarak hizmet ekseninden ziyade siyasallaşmayı ön planda tutması sorunları daha bir grift hale getirmiş, halkımız ise belediyenin vermesi gereken hizmetleri kendi imkanları dahilinde çözmeye çalışmıştır."  ifadelerini kullandı.

“Binlerce aile mağduriyet yaşamaktadır”

Memiş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Belediyenin asli görevlerinden olan alt yapı ve kanalizasyon hizmetlerinin yapılmamasından kaynaklanan sorunlarından dolayı binlerce aile mağduriyetler yaşamaktadır. Belediyenin yapması gereken bu hizmeti TOKİ idaresi üstlendiği halde kanalizasyon güzergahında bulunan kaçak gece kondu ile 50 metrekare domates/salatalık bahçesinin engel teşkil etmesinden sorun iki yıldır çözülmemiştir. Belediyenin imar kanununa göre İmar ve iskân Müdürlüğünün kaçak yapılaşmayı yıktırması gerekirken ne yazık ki bu birimin ihmalkârlığı ve vurdumduymazlığı nedeniyle kaçak yapıyı yıktırmaması sonucu binlerce aile aç, perişan ve sefalet içerisinde bırakılmıştır." tespitinde bulundu.

Yapımı bitmiş olan binaların köyden kente göç etmiş ve kentsel dönüşüm kapsamında mağdur edilmiş olan ailelere verilecek olan evler olduğunu söyleyen Memiş, iki yılı aşkın bir zamandır konutların  bittiği halde kanalizasyon bağlantısının yapılmadığını ve bundan dolayı halkın hem kira ödediğini hem de TOKİ’ye aidat ödeyerek büyük bir yükün altına girmek zorun bırakıldığını söyledi.

‘Evlerimize kavuşmak istiyoruz”

Yetkililere seslenen Memiş, "Bizler sivil toplum kuruluşların temsilcileri; sosyal amaçlı düşük gelirli aileler için TOKİ tarafından yaptırılan 1.024 ve Memur Sen üyeleri için 1.124 konut sahipleri olarak Büyükşehir Belediyesine binlerce mağdur aileler adına sesleniyoruz. İki yılı aşkın bir zamandır 2 bin 148 konut bittiği halde sadece kanalizasyon bağlantısı tamamlanmadığı için büyük mağduriyetler yaşamaktayız. İmar ve İskan kanununa göre bir an önce Üçkuyu mevkideki kanalizasyon bağlantısına engel teşkil eden sorunun giderilmesini ve kaçak yapının yıktırılmasını talep ediyoruz. Bizler yıllardır hasretini çektiğimiz evlerimize kavuşmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesinin ve DİSK’inin sorunu giderecek ve çözüme kavuşturacak önlemler almaya davet ediyoruz." çağrısında bulundu. (Hamza  Adiyaman  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir