• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
Bangladeş`te Bir İdam Daha Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 2013 yılının Aralık ayında Cemaat-i İslami lideri Abdülkadir Molla`nın idamından sonra Bangladeş`te bir idam daha geliyor. Bangladeş hükümeti Cemaat-i İslami Partisi lideri Mevlana Metur Rahman Nizami`nin yarın idamına onay vermeye hazırlanıyor

Nizami ve 13 kişi, 2004`te Bangladeş`te bir limanda yakalanan ve Hindistan`ın Assam eyaletinde faaliyet gösteren Assam Özgürlük Cephesi`ne gönderileceği iddia edilen 10 tır silah sebebiyle yargılanıyordu.

İSLAM HAREKETİN GAZİ SİYASETÇİSİNE YÖNELİK CİNAYET GİRİŞİMİ

Nizami için idam kararı verilmesine Cemaat-i İslami Genel Başkanvekili Makbul, "Liderimiz hakkında verilen bu önceden planlanmış yanlış karar, İslami hareketin gazi siyasetçisine yönelik bir cinayet girişimidir. Hükümet, temelsiz ve hukuk dışı yöntemlerle bu karara ulaştı.Bu dava, hükümetin ülkedeki siyasi liderleri öldürerek Bangladeş`i lidersiz bırakmaya yönelik bir komplosundan başka birşey değildir" şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

BAŞBAKAN BANGLADEŞ BAŞBAKAN`INI ARAMIŞTI

Bangladeş`te Cemaat-i İslami lideri Abdülkadir Molla`nın 2 hafta zarfında mahkemeye af talep etme hakkı bulunmasına rağmen infaz aynı gün gerçekleşmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, infazın durdurulması için Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina`yla bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşmede, idamın Bangladeş`in istikrar ve iç barışına zarar vereceğini belirten Erdoğan, mevkidaşına Türkiye`nin idam cezasını kaldırmış bir ülke olduğunu hatırlatmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir