• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yaz Kur`an kurslarında ilk derse başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Okulların tatile girmesinin ardından Türkiye genelinde kayıt almaya başlayan Kur’an kursları, bugün ders başı yaptı. Şanlıurfa’da tüm camilerde başlayan Yaz Kur’an kurslarına öğrencilerin yoğun şekilde iştirak edildiği görüldü. Camilerde kurslara başlayan öğrencilere, Kur’an dersinin yanında uygulamalı olarak abdest alma ve namaz kılma gibi dini bilgiler de verilecek.

Bugün kursların ilk günü olmasına rağmen iştirakin beklenenin üzerinde olduğunu belirten Şanlıurfa Ulu Cami müezzini Mehmet Kaplan, “Çocuklar, kurslarımızda Kur’an eğitiminin yanında İslamiyet ile ilgili bilgiler de öğreniyor. Namaz dualarını bilmeyenlere dua ezberletiyoruz. Elif Ba’yı bilip de Kur’an-ı iyi okumayanlara Kur’an-ı Kerim’i okutuyoruz.   Kur’an-ı iyi okuyanlara da tecvit dersi veriyoruz. Bu onlar için gayet faydalıdır. Hiç olmasa ilk temel bilgileri bu sayede öğrenebiliyorlar.” dedi.

Diyanet’in Kur’an kurslarına devam edenlere ücretsiz Elif Ba ve içinde dini bilgiler bulunan ders kitaplarını dağıttığını belirten Kaplan, ailelerin çocuklarını camiye göndermelerini tavsiye etti. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir