• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
`Çocuklarınızı Kur`an Kurslarına gönderin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Okulların tatile girmesiyle başlayan yaz Kur’an kursları ile ilgili açıklamada bulunan Silvan ilçe Müftüsü Hüseyin Elçi, velilere çocuklarını Kur’an kurslarına göndermeleri çağrısında bulundu.

Yaz tatili süresince bütün camilerde ve Kur`an kurslarında Kur`an eğitimi verileceğini belirten Müftü Elçi, "Öncelikli olarak din görevlileri tarafından verilecek olan eğitim, ihtiyaç olması durumunda imam hatip mezunları, ilahiyat mezunları ve yeterlilik belgesi olanlar tarafından da verilecek. Ayrıca öğrencilere Elif-Ba, Kur`an-ı Kerim ve dini bilgiler kitabı da hediye olarak dağıtacağız" dedi.

Kur’an’ı Kerim’in Allah tarafından gönderilen bir mesaj olduğunu söyleyen Elçi, ailelere çocuklarını kurslara göndermeleri için çağrıda bulundu.

Yeterli sayıda kurs açtıklarını ifade eden Elçi, “Çocuğuna iyi bir edep, güzel bir terbiye veren anne ile baba en güzel mirasa sahiptir.” dedi.

Kur’an’ı Kerim’in ölçüsüne göre yaşanılması gerektiğini ifade eden Elçi, “Silvan halkımıza ve hemşerilerimize çağrım; çocuklarını Kur`an kurslarına göndermeleridir. Hatta diğer zamanlarda da süreli olan kurslarımıza da yaşlı, genç, öğretmen, öğrenci herkesi bekliyoruz. İstedikleri zamanlarda kursları onlara açabiliriz, isteyen camilerde isteyen kurslarda Kur`an eğitimini alabilirler." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir