• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
`Müslüman kadının hayat çizgisi Kur`an olmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Bayan Komisyonu tarafından bayanlara yönelik “Dünden Bugüne Örnek Müslüman Hanımlar”  adlı bir program düzenlendi.

Düzenlenen programa konuşmacı olarak Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Bayan Komisyonu üyelerinden Necla Sekin ile Sebahat Apuhan katıldı.

Programda yapılan konuşmalarda, aile mutluluğu ile yozlaşan toplumun kurtuluşunun ancak Kur’an ve sünnete uymakla olabileceği vurgulandı.

Müslüman kadının hayat çizgisinin Kur’an olması gerektiğini ifade eden konuşmacılardan Necla Sekin, “Biz Rabbimizden uzaklaştıkça, Rabbimiz de bizden uzaklaştı. Dolayısıyla Rabbimizin bize ihtiyacı yok. Aksine bizim her zaman ona ihtiyacımız var. Zayıfız, kimsesiziz ve sığınacağımız tek melce o dur. O’nsuz hiçbir şey artık bizi mutlu etmiyor. Ondan uzaklaştıkça durumumuz daha kötüye gidiyor. Biran evvel durumumuzu gözden geçirelim ve kendimize çeki düzen verelim.” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Sebahat Apuhan ise, toplumun Kur’an ve sünnetten uzaklaştıkça sorunların çoğaldığını belirtti. Müslüman kadının hayat tarzını Kur’ana göre dizayn etmesi gerektiğini söyleyen Apuhan, aile mutluluğunun ancak Kur’an ve sünnet çizgisine uymakla olabileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından program, tiyatro ve sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Gösterimlerin ardından yapılan dua ile program sona erdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir