• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
`Başbakan Laiklik Telkiniyle Ateşle Oynuyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat başbakanın Arap ülkelerine yaptığı gezi ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

Ortadoğu`da tek lider olma sevdasıyla gezilere çıkan başbakanın maalesef ilk gafını Mısır`da yaptığını ileri süren Fırat, "İslam`ın beşiği sayılan bu kutsal topraklarda laikliği öven ve ülke idarecilerine telkinlerde bulunarak ateşle oynuyor. Henüz ne olacağı belli olmayan ve adına "Arap baharı" denilen bu maceraya gözü kapalı dalan Sayın Başbakan da çok iyi bilmektedir ki, Türkiye`de geçmişte laik - Anti laik gibi kavramlarla insanlar kamplara ayrılmış yıllarca Cezaevlerinde süründürülmüştür. Dışarıdan ithal edilen ve halka dayatılan Laikliğin arkasına sığınarak darbeler yapılmış camiler kapatılmış, yüzlerce insan darağaçlarında sallandırılmıştır" dedi.

 

Başbakanın dünya Müslümanları için kutsal olan ve çok büyük bir manevi değeri olan Ortadoğu`da Laikliği empoze etmesinin çok düşündürücü ve manidar olduğunu belirten Fırat, "Yoksa her fırsatta "Laik olmadığını" söyleyen başbakana bunları birileri mi söyletiyor? Ya da gündem değiştirerek Füze kalkanı felaketini insanlarımıza unutturmaya mı çalışıyor" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye`nin bu bölgeye yapacağı en büyük hizmetin İslam birliğinin kurulması için çaba sarf etmesi olacağını dile getiren Fırat, "Aylardır büyük bedeller ödeyerek kanları pahasına ülkelerindeki faşist idarecileri iktidardan uzaklaştıran ve bağımsızlıklarını ilan eden bu mazlum insanlara hiç kimsenin dışarıdan bir yönetim şeklini dayatma hakkı yoktur" şeklinde tepki gösterdi.

Veysi Rüzgar - İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir