• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
231 Yıl Sonra Dede Ocağındaydılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 231 yıl önce Batman Gercüş`e bağlı Bedaré Köyü`nde akrabalar arasında çıkan bir tatsız olaydan dolayı Suriye`ye göç eden aile 231 yıl sonra akrabaları ile biraraya geldi. Geçen yıl ilk olarak gelen 10 kişilik grup Batman`daki akrabalarıyla tanıştıktan sonra bu yıl yine Suriye`den gelen 4 kişilik grup akrabalarıyla tanışıp hasret giderdiler.

 

Suriye`den 231 yıl sonra dedelerinin göç ettiği Gercüş`ün Birık ve Bedaré Köyü`ne giden Selhaddin Ebu Yasin, Hacı Cemil Ebu Azad, Beşir Ebu Firnas ve Receb Ebu Kader dedelerinin köylerinin ardından Bölgedeki seyitlerin atası olarak bilinen Becırman (Vergili) Köyü`nde bulunan Seyid Bilal`in kabrini ziyaret ettiler.

 

Geçen Yıl Batman`da Akrabalarımızın Olduğunu Öğrendik
Ziyaretleriyle ilgili olarak konuşan Selhaddin Ebu Yasin ve Beşir Ebu Firnas, dedelerinin 231 yıl önce tatsız bir olay nedeniyle köylerinden Suriye`ye göç ettiklerini ve Batman`da akrabalarının olduğunu daha önce bilmediklerini belirterek, "Geçen yıl Batman`dan Suriye`ye gelen Seyit Kasım vasıtasıyla Batman`da akrabalarımızın olduğunu öğrendik." Dediler.

 

Geçen yıl ilk olarak 10 kişilik bir grubun Batman`a gelerek akrabalarıyla tanıştıklarını ve kendilerinin de bu yıl 2. Bir grup olarak atalarının, dedelerinin göç ettiği köylere gelerek topraklarını gördüklerini ve akrabalarını ziyaret ettiklerini söyleyen Selhaddin Ebu Yasin ve Beşir Ebu Firnas, "Dedelerimizin köylerini gördük, çok mutlu olduk. Hem akrabalarımızla tanıştık ve dedelerimizin kaldığı yerlerin havasını teneffüs ettik. Bundan dolayı çok mutluyuz." Şeklinde konuştular.

 

Seyid Bilal`in kabrini ziyaret ettiklerini ve dua ettiklerinden mutlu olduklarını söyleyen Selhaddin Ebu Yasin ve Beşir Ebu Firnas, "İmkân el verdikçe buradaki akrabalarımızı ziyaret ederek ilişkilerimiz sürdüreceğiz" ifadelerini kullandılar.

 

Batman`daki akrabaları adına konuşan Hasan Sünger ve M.Şirin Yılmaz ise, geçen yıl akrabalarımızla tanıştıklarını ve Suriye`de akrabalarının olduğunu bilmediklerini geçen yıl öğrendiklerini belirttiler. Geçen yıl bir grup akrabalarının buraya geldiklerini ve bu yılda 2. Grubun geldiğini belirten Hasan Sünger ve M.Şirin Yılmaz, "Suriye`den gelen akrabalarımız buradaki akrabalarımızla hasret giderdiler. Onları dedelerinin göç ettiği köylerimize götürüp en iyi şekilde ağırladık" dediler.

 

Suriye`de yaklaşık 600 hane, Batman`da da 300 hane akrabalarının olduğunu sözlerine eklediler.

Veysi Demir-İLKHA

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir