• DOLAR 32.566
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2429.162
  • ...
Cizre`de Müslüman Gençlik Şöleni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK – Kur`an Nesli Platformuna üye Cizre Mustazaflar Cemiyeti tarafından Dünya Müslüman Gençlik Haftası kapsamında ‘Gençlik Şöleni’ düzenlendi.

Dicle Nehri kenarında Havuz Başı Parkı`nda düzenlenen program, Yatsı namazından sonra okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlandı.

Geceye konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca, İslam’da gençliğin rolüne değindi.

“Sahabelerin birçoğu gençti”
Sahabelerin çoğunluğunu gençlerden oluştuğuna dikkat çeken Göktaş Hoca, konuşmasında şunlara değindi: “Kafamızdaki o aksakalı ihtiyar Peygamber fotoğraflarını silelim. Peygamber efendimizin etrafındaki önemli sahabelerin birçoğu gençti. Rabbimizin bize övdüğü o Resuller varya dikkat edin onların hepsi gençti. Bakmayın siz Hira dağına, bakmayın siz 40 yaşına,  Allah’ın resulü 40 yaşından önce Hira dağından önce de bir dava adamıydı, içi yanıyordu. Peygamber efendimiz gençliğinden itibaren bir dava adamıydı."

Yüzlerce gencin katıldığı etkinlik, Özlem Ajans sanatçıları Derviş ve Salih’in seslendirdiği eserlerle devam etti.

Gecede; Dünya Müslüman Gençlik Haftası kapsamında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren gençlere STK temsilcileri tarafından ödülleri takdim edildi. Coşkulu anların yaşandığı etkinlik, ilahiler eşliğinde çekilen halay ile son buldu. (Abit Dündar - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir