• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Namaz konulu konferansa davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin ve ilçelerinde faaliyet yürüten Dostluk Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der), bu akşam saat: 20.30’da Mardin Artuklu Üniversitesi AKM Salonu’nda “Namaz; Göz Aydınlığı” ve “Siyer Yarışması Ödül Töreni” düzenliyor.

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca’nın katılımıyla düzenlenecek konferansa tüm halk davet edilirken, girişlerin ücretsiz olduğu ve bayanlar için yer ayrıldığı açıklandı.

İbadetler Allah’a yakınlaştırır

Yapılacak konferans ile ilgili İlke Haber Ajansı’na konuşan DOST- DER Genel Başkanı Fesih Memiş, İnsanın Allah’ı tanıma ve iman etmekle mükellef olduğunu dile getirerek, Allah’ı tanıyan ve iman eden kişilerin de mü’min olduğunu söyledi. Mü’minin ise Allah’a ibadet etmekle mükellef olduğunu belirten Memiş, ibadetlerin ise mü’mini Allah’a yakınlaştırdığını, kötülüklerden uzaklaştırdığını, hayatına farklı bir anlam kattığını, bakış aşıcısını değiştirdiğini ifade etti. Memiş, “Kısaca istenilen şekilde yapılan ibadetler, razı olunan bir hayatın işaretidir.” dedi.

“Kulu Allah’a yakınlaştıran ibadetlerin başında Namaz gelir”

Memiş sözlerini şöyle sürdürdü: “Kur’an ve sünnete baktığımız zaman ibadetler arasında öne çıkan bir ibadet vardır ki; bu ibadet dinin direği, gözün nuru, mü’minin miracı, kalbin aydınlığı, dünya ve ahiret güzelliği, sıkıntılara çözüm, kapalı kapıların anahtarı ve kulu Allah’a yakınlaştıran ibadetlerin başında gelir. Bu ibadet namaz ibadetedir. Şehrimizde hemen hemen her hafta bir etkinlik veya konferans yapılmaktadır. Ama yapılan etkinlik ve konferansların çoğu insanın geçici dünyasına hitap etmekte veya insanı nefsani ve şehvi duygularına hitap etmektedir. Biz Mardin DOST- DER olarak, istedik ki insanlarımızın dünyalarını mamur ederken ahiretlerini kurtarmalarına vesile olalım. Bunun için ‘Namaz; Göz Aydınlığı’ konulu bir konferans düzenlemeye karar verdik. Bu akşam saat: 20.30’da Mardin Artuklu Üniversitesi AKM Salonu’nda yapılacak etkinliğimize konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca katılacak. Ayrıca Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye giren kardeşlerimizin ödülleri de verilecektir. Etkinliğimiz tüm halkımız davetlidir.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir