• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
“Tarihte Hiçbir Şey Gizli Kalmasın”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Prof. Dr. Ahmet Akgündüz “Arşiv Belgeleri Işığında Bediüzzaman Said Nursi ve İlmi Şahsiyeti” adlı kitabının ikinci cildini, düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.  Hilton Otel’de düzenlenen basın toplantısına Said-i Nursi’nin talebelerinden Hüsnü Bayram ve Mehmet Fırıncı’da katıldı.

Yakın tarihin kitabı

 “Arşiv Belgeleri Işığında Bediüzzaman Said Nursi ve İlmi Şahsiyeti” adlı eserinin ikinci cildini tamamlamaya muvaffak olduğu için memnuniyetini dile getiren Akgündüz,  “Kitabın bu cildi Bediüzzaman’ın 1918-1934 tarihleri arasındaki hayatını ve daha önemlisi de bu dönem Osmanlı ve Cumhuriyet tarihini doğrudan ilgilendirmektedir. Bu eser, bir manada yakın tarih kitabı haline gelmiştir” ded.

 Bediüzzaman’ın 1918’de esaretten dönerek İstanbul’a gelişinden 24 Temmuz 1934 yılında Barla’dan Isparta’ya getirilmesine kadar geçen hayatına yer verdiğini ifade eden Akgündüz, “ Bediüzzaman’ın mücadelesi hakkında, sağlam kaynaklara ve en önemlisi de doğrudan devletin arşiv belgelerine dayalı bir çalışma olmuştur. Risale-i Nur Külliyatından yaptığımız iktibaslar ise, Envar Neşriyatın yayınları esas alınarak yapılmaya çalışılmıştır” diye konuştu.

Mustafa Kemal’in şahsiyetini iktibas

Bediüzzaman’ın mahrem tutmasına rağmen hem Mustafa Kemal hayatta iken ve hem de daha sonraki yargılamalarda gündeme geldiğini ancak hepsinden de müellifin beraat ettiğini vurgulayan Akgündüz, “Bu ciltte Mustafa Kemal’in gizli ve tehlikeli şahsiyeti ile alakalı Bediüzzaman’ın bu zamana kadar yayınlanan ve yayınlanmayan eserlerinden iktibaslar yapacağız” dedi.

Kararı tarihe bıraktık

Atatürk’ü koruma kanununu bilerek kalem oynattığını dile getiren Akgündüz, “tarihte hiçbir şey gizli kalmasın parolasıyla, biz mevcut belge ve kaynakların tamamını konuşturduk ve kararı okuyuculara, araştırmacılara ve tarihe bıraktık. Zira biz de hukukçuyuz. Gaye, kimseye hakaret etmek değil, belgeleri konuşturarak gerçekleri ortaya çıkarmak ve tabuları yıkmaktır” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir