• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Karayolu işçileri iş bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Taşeron işçisi olarak çalıştıklarını iddia eden Batman Karayolları 97. Şube Şefliğinde çalışan işçiler, yargı kararına rağmen sorunlarının çözülmediğini savunarak eylem yaptı. İşçiler eylemlerini, üçüncü haftasında da yaptıkları basın açıklaması ve yarım gün iş bırakma ile sürdürdüler.

Karayolları 97. Şube Şefliğinde saat 08.30’da toplanan işçiler, burada basın açıklaması yaptılar. Açıklamayı, Türkiye Yol-İş Diyarbakır 1 Nolu Şube yönetim kurulu ve işçiler adına Bedri Nas okudu.

“Rant elde edenler şimdi neredeler?”

Özelleştirme gelirlerinden rant elde edenlerin şuanda nerede olduklarını soran Nas, “Sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizde hukukun üstünlüğünü savunan hükümet yetkililerinin, hukuk kararlarını hiçe sayan yaptırımlarıyla karşı karşıyayız. Ülkemizde özelleştirmeler 20 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Altın tepside sunulan özelleştirme ile ülkemizin işsizliğine son verileceğini iddia eden siyasetçiler nerede? Devletin kurumlarını düşük fiyatlarla yandaşlarına peşkeş çekenler, özelleştirme gelirlerinden rant elde edenler şimdi neredeler?” dedi. Nas, özelleştirmeler sonunda binlerce insanın işsiz kaldığını veya 4C, 4B gibi kölelik düzenine hizmet eden statülerde çalıştırıldığını söyledi.

“Yargı kararlarını tanımayanlar hala oyalıyorlar bizi”

Taşeron sistemiyle kalitesiz üretim ve hizmetlerin topluma sunulduğunu söyleyen Nas, “Açlık ve sefalet ücretiyle çalıştırmalar başladı. Haklarını yargı yolu ile elde etmek isteyen sizler gibi emekçiler haklarını yargıda kanıtladılar. Ama uygulamada yargı kararlarını tanımıyorlar. Hala oyalanıyoruz. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Yargı kararları uygulanana kadar eylemimiz devam edecek.” şeklinde konuştu.              

İşçiler ellerinde, “Taşeron kölesi olmayacağız”, İşimiz, işyerimiz onurumuzdur”, “Ne ihale, ne bağış kadromuzu istiyoruz”, Yargı kararım burada, kadrom nerede?”, “Türkiye taşeron Cumhuriyeti olmayacak” ve “Katliam gibi kazaların nedeni taşeronluk sistemidir” yazılı pankartlar taşıdılar.   

Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan eylemde yaklaşık 10 bin kişi yarım gün iş bırakma eylemi yaptı. İşçiler geçen haftada aynı şekilde basın açıklaması yaparak yarım gün iş bırakmışlardı. Ayrıca işçiler sorunlarının çözülmediği müddetçe, her haftanın Pazartesi günleri basın açıklaması yaparak, yarım gün iş bırakma eylemine de devam edeceklerini söylediler. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir