• DOLAR 32.557
  • EURO 34.921
  • ALTIN 2427.115
  • ...
Darbe Yönetimine 10 Günde 575 Milyon Dolar Kaynak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eymen Çelik / Doğruhaber

Mısır`da silahların gölgesinde yüzde 10 katılımın gerçekleştiği cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, cumhurbaşkanı seçilen Sisi, şimdilerde ABD ile sıkı ilişkiler içersinde.

Mısır`ın meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi darbeyle görevden alan ve binlerce vatandaşını katleden, aynı zamanda Müslüman halka cadı avı başlatarak kendine muhalif gördüğü herkesi cezaevine atıp idam cezaları vererek, ülkeye demokrasi (!) getirdiğini idiia eden Sisi, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından ziyaret edilerek mali ve askeri yardım sözü aldı.

İşgal rejimi israil ile barış anlaşması yaptığı 1979 yılından beri ABD’den düzenli yıllık askeri yardım alan Mısır, darbenin ardından hükümet kurulana kadar bu yardımı alamamıştı. Dondurulan yıllık 1,3 milyar dolarlık yardımın 575 milyonu, son 10 günde kademeli olarak Mısır`a gönderildi.

Mali yardımın geri kalanı ise Mısır’ın demokratik yönetime geçtiğine ikna olunduğunda ABD Kongresi’nin onayıyla gönderilecek. ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Sina Yarımadası`nda kullanılmak üzere Mısır`a 10 Apaçi saldırı helikopteri sözü de verdi.

 

Aşağıda bulunan resimdeki 7 farkı bulunuz...?

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir