• DOLAR 32.598
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2498.054
  • ...
STK'lardan İŞ KUR işçilerine destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van'da İŞKUR tarafından işten çıkartılan 7 bin 286 işçi Feqiyê Teyran Parkı'nda başlattıkları oturma eylemi 10’ncu gününe girerken STK’lardan da kendilerine destek geldi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü  eyleme başlayan işçiler, Feqiyé Teyran Parkı'nda başlattıkları oturma eylemlerine STK’lardan destek geldi. Oturma eylemine KESK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Eğitim Bir-Sen, EMEP, TKTP, Yol-İş, Kamu Güvenliği Sendikası’nda destek verdi.

“Ekmeklerini tekrar kazanma konusunda manevi olarak destek veriyoruz”

Oturma eylemine destek veren Türkiye Kamu-Sen Van İl Başkanı Kutbettin Yıldız, “Van ve ilçeleri dâhil olmak üzere İŞKUR bünyesinde çalıştırılan 7 bin 286 kişi İŞKUR elemanları olarak çeşitli kurumlarımızda çalışıyorlardı. Bu arkadaşlarımız 13 Haziran itibari ile işlerine son verildi. Şimdi biz Türkiye Kamu-Sen olarak, bu arkadaşlarımızın yeniden işe alınmaları konusunda, kendi ekmeklerini tekrar kazanma konusunda kendilerine manevi olarak destek veriyoruz. Kendi durumlarını izah etmek amacıyla arkadaşlar bizi ziyarete geldiler. Bende Türkiye Kamu-Sen il başkanı olarak milletvekilleri ile görüştüm. Özellikle Van Milletvekili Fatih Çiftçi ile görüştüm. Bu arkadaşlarımızın yeniden işe alınmaları konusunda özellikle ricada bulunduk. Kendisinin de bu arkadaşlarımıza selamlarını getirdik ve onlar için ayrıca yeniden işe başlamaları için çalışacaklarını gerekirse, başbakan ile görüşeceğini mali bir sorun olduğunu, maliye bakanlığı nezdinde de girişimlerde bulunacağını söyledi. Bizde bu durumu aynı şekilde arkadaşlara iletmek üzere geldik, bunları tekrar bu arkadaşlarımızı sürekli ziyarete geleceğiz.” Dedi.

“Ekmeğimizin daha iyileştirilmesi için mücadele veriyoruz”

Yıldız, “Bizim amacımız, kendi sendika faaliyetlerimizin aynısı olduğu için çünkü biz Türkiye Kamu-Sen olarak çalışanlar olarak, ekmeğimizin daha iyileştirilmesi için mücadele veriyoruz ki bu arkadaşlarımız ekmeklerinden edilmişlerdir. 7 bin 286 arkadaşımız var, bunların çocukları var, aileleri var, geçimlerini sağlamak için muhakkak bunların bir maddi desteğe ihtiyacı var, bunların yeniden işe alınmaları ve çalıştırılmalarını istiyoruz. Bunları neden istiyoruz, Van’ımızda işsiz oranı gayet yüksek seviyede, yüzde 60’ın üzerinde işsizlik seviyesi var.” İfadelerini kullandı.

“Bu arkadaşlarımızın yeniden işe alınmalarını talep ediyoruz”

Türkiye Kamu-Sen Van İl Temsilciliği olarak hükümete çağrıda bulunan Yıldız, “Bu arkadaşlarımızın mağduriyetleri giderilmesi için devletimizin imkânlarının yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz. Bu arkadaşlarımızı işe alalım diyoruz, çağrıda bulunuyoruz, bu arkadaşlarımızın hepsi işsiz, hepsi evine ekmek götürmek zorunda olan insanlar, bunların içinde 300 civarında engelli çalışan var. Yaklaşık 600 civarında bayan çalışan var, geriye kalan yaşlı arkadaşlarımız var, gençler var. Yarın ramazan geliyor arkasında bayramlar geliyor, kış gelecek, memleketimizin iklim şartları belli, bu insanların evlerine akşam giderken çocukların onların ellerine bakarak, “acaba babam bugün bize bir ekmek getirdi mi?” söylemeleri gerçekten çok zordur. Devletimizin, hükümetimizin mali imkânlarını tekrar gözden geçirerek bu arkadaşlarımızın yeniden işe alınmalarını talep ediyoruz.” Şeklinde konuştu. (Hacı Yılmaz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir