• DOLAR 32.326
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2303.134
  • ...
Çetin Doğan`dan Kur`an Hakkında Skandal Sözler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Balyoz" planı davası sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda Silivri Cezaevi`nden tahliye edildi.

EKMELEDDİN`İ SORDULAR SÖZÜ LAİKLİĞE GETİRDİ
Gazeteciler ceazevi çıkışında açıklamalarda bulunan Doğan`a CHP-MHP ittifakının çatı aday olarak Ekmeleddin İhsanoğlu`nun aday gösterdiğini hatırlattı. Kendisini tanımadığını söyleyen Çetin Doğan, gazetelerde olumlu ve olumsuz yazılar okuduğunu ve acele karar vermemek gerektiğini söyledi. Devamında sözü laikliğe getirdi.

"7. YÜZYILDAKİ ARAP KANUNLARI BUGÜN GEÇERLİ DEĞİL"

İhsanoğlu`nun "Siyaset dine, din siyasete karışmasın" sözünün olduğunu söyledi. Devamında Kur`an-ı Kerim`i kast ederek "7. yüzyılda Arapları geliştirmek için yapılan yasaların bugün ebedi ve ezeli olarak kalmasına imkan var mı?" dedi.

"Bu çok doğru ama, din eğer dar anlamda dünyayı inşa eden bir hale gelir, yani şeriat düzenini yaymaya kalkarsa, devlet buna karışır. Devletin dine karışması, din sınırları içerisinde kalması içindir. Onun ötesinde iman ve itikadı kimse sorgulayamaz. Laik düzenin temeli de budur. Osmanlı bile ne demiş son medeni hukuku Mecelle`de: "Zaman değişince ahkam değişir" Bugün yaptığımız kanunları bile 10 yıl sonra yeterli bulmuyoruz. Reform niteliğinde 7. yüzyılda yapılan yasalar, Arap toplumunu geliştirmek için, bugün ebedi ve ezeli olarak kalmasına imkan var mı? Geçerli mi? Bugün o zaman ne için kanunlarımız var? Bu konular açıklığa kavuşsun. Laikliğin ne olduğunu iyi anlayalım."

Bu haberler de ilginizi çekebilir