• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...
Filistinli Esirlerin Açlık Grevi Direnişi İkinci Ayına Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi zindanlarında yaşadığı insanlık dışı uygulamalarla hukuksuzluğun son bulması için açlık grevi direnişini sürdüren Filistinli esirlerin eylemi 59 günü geride bırakarak ikinci ayına girdi.

Filistinli esirlerden özellikle idari hapis cezalarıyla cezaevinde hukuksuz bir şekilde tutulan esirlerin başlattığı ve diğer esirlerin de destek verdiği açlık grevi iki aydır sürüyor. Esirlerin taleplerine kulak tıkayan cezaevi idaresi, esirlerin ağır ağır ölüme yaklaşmalarını sadece seyrediyor.

Siyonist işgal rejimi Filistinlilere karşı idari hapis cezası uygulamasını adeta bir cezalandırma aracı olarak kullanıyor. Cezaları biten esirlerin cezasını yargılama olmaksızın altı ay daha uzatarak esirlerin zindanlarda yıllarca kalmalarını sağlıyor.

Şu anda işgal zindanlarında bulunan 5500 esirden 220’ü idari cezalarla cezaevinde tutuluyor ve insanlık dışı baskılara maruz kalıyorlar. Bunlar arasında eski bakan, millitevekili, insan hakları aktivisti, avukat, öğrenci ve esnaf da bulunuyor.

FİEM

Bu haberler de ilginizi çekebilir