• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
ABD`den Sisi`ye 10 Apaçi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry resmi ziyaret için Mısır`da. Gündem başta Irak olmak üzere bölgesel konular. Kerry Irak`la ilgili, "ABD Irak yönetimi için hiçbir kişi ya da grubu desteklemiyor" sözleriyle siyasi iktidarı halk belirler mesajını verdi.

Görüşmelerde yeni dönemde ABD-Mısır ilişkilerinin gidişatı, Irak, Filistin, Suriye ve Körfez ülkeleri başta olmak üzere bölgesel sorunlar ele alındı.

Basın toplantısında Kerry, Irak`ın geleceğini Irak halkının belirleyeceğini söyledi, "ABD herhangi bir kişi ya da grubu desteklemiyor" dedi.

Kerry, Irak`ta tüm grupları temsil eden bir yönetim görmek istedikleri mesajı verdi.

MISIR`A APAÇİ HELİKOPTERLER YAKINDA TESLİM EDİLECEK

Kerry Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile de görüştü. Görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında Kerry, ABD`nin geçen yıl askıya aldığı 1.3 milyar dolarlık askeri yardımın bir kısmının bırakılacağını ve 10 Apaçi helikopterinin Mısır`a gönderileceğini açıkladı.

 

Mısır Dışişleri Bakanı Şükri de Mısır ve ABD`nin Irak`ta yaşanan olaylardan son derece endişe duyduğunu ifade ederek, bu çerçevede "iki ülke ve Körfez ülkeleri arasında şiddetle mücadele amacıyla organize olunması" gerektiğini vurguladı.

Ülkesinin Irak`ın toprak bütünlüğü ve barıştan yana olduğunu belirten Şükri, "Irak`taki siyasi sürecin millli birlikle sonuçlanmasını temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır`daki temaslarını tamamlamasının ardından Ürdün`ün başkenti Amman`a geçti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir