• DOLAR 32.599
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2503.402
  • ...
Oturma eylemi yapan aileler Ankara'ya gidecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - PKK’nin kaçırdığı çocuklarının geri getirilmesi için Dağkapı Şeyh Said Meydanı’nda oturma eylemi yapan ailelerin eylemi devam ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderleriyle görüşmek istediklerini belirten aileler, yarın akşam Ankara’ya gideceklerini söyledi.

Ankara’ya yapacakları ziyaret ile eylemlerinin daha etkili olacağını aktaran aileler, Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısına katılacaklarını bildirdi.

Bingöl’den oturma eylemine katılan Sabri Önalan, Ankara’ya yapacakları ziyaret ile ilgili olarak, “Yarın akşam saat 20.00’de Ankara’ya doğru yola çıkacağız. Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM başkanı ve STK yetkilileriyle görüşeceğiz. Çocuklarımızın geri getirilmesi, mağduriyetimizin giderilmesi, eylem yapan annelerin sesinin duyulması, çözüm sürecinin sağlıklı yürütülmesi, dağdan gelen çocukların hapse atılmaması, güven ve huzurun bir seferde gelmesi için yetkililerle konuşacağız.” şeklinde konuştu.

16 yaşındayken PKK tarafından dağa götürülen çocuğu için 20 günden bu yana oturma eyleminde bulunan Habib Kindan’ın annesi Zahide Kindan ise, “Çocukların gelmesi için umutluyuz. Bütün annelerin adına çocuklarımızın bırakılmasını istiyorum. Yarın Ankara’ya gidip Başbakan ile görüşeceğiz. İnşallah başbakan derdimize bir çare bulur. Herkesle görüşeceğiz. Derdimize çözüm bulmayana kadar dönmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir