• DOLAR 32.604
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2498.684
  • ...
Muş Selam Der`den 100 Aileye Ramazan Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Umut Kervanı Platformu Üyesi Muş Selam Der, Ramazan hazırlıkları çerçevesinde muhtaç ailelere yönelik yardım faaliyetlerine başladı.

Ramazan öncesi çalışmaları kapsamında 100 aileye gıda ve nakdi yardımında bulunmak suretiyle yardım faaliyetlerine başladıklarını belirten Selam Der Muhtaç Ailelerle Dayanışma Komisyonu Başkanı Bülent Balkaya, tüm Muş halkını muhtaçlara sahip çıkmaya davet etti.

“Yardım çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız’’

Yardım çalışmaları ile ilgili bilgi veren Balkaya, “Her yıl yaptığımız gibi, bu yıl yine Ramazan ayı öncesi ve Ramazan ayı içerisine yayacağımız fakir ve muhtaç ailelere yönelik yardımlarımıza başlamış bulunmaktayız. Öncelikle her yıl bizler aracılığıyla fakir ve muhtaç ailelerin yüzünü güldüren tüm hayırsever halkımıza camiamız adına teşekkür ediyoruz. Gerçekten de varlıklı hayırsever halkımızın, muhtaç ailelerin yüzünü güldürmek,  bir yetimi sevindirmek gayesiyle nasıl bir yarış içerisine girdiklerine ve ne derecede bir gayret sarf ettiklerine şahitlik ediyoruz.” dedi.

“100 aileye 95-100 TL değerindeki yardım paketlerimizi ulaştırdık’’

Ramazan ayına girmeden önce, şuan itibariyle 100 aileye yardım paketlerini ulaştırdıklarını kaydeden Balkaya, “Bunun dışında dernek olarak Muş Merkez ve civar köylerde toplamda 495 muhtaç aile tespitinde bulunmuş olup, bu ailelere yıl içerisine yaymak suretiyle, 445 ailemize 48 bin 800 TL değerinde bir yardımda bulunduk. Tabi bu yardımlar, bizim vasıtamızla muhtaç ailelere ulaştırmak üzere hayırsever halkımızın yapmış olduğu yardımlardır. Bu durumda bizler hizmet noktasında sadece bir köprü vazifesi gördük’’ ifadelerini kullandı.

Hedef: 650 aile

Bu yıl hedeflerinin Muş genelinde 650 aileye yardım ulaştırmak olduğunu söyleyen Balkaya, “Hayırsever tüm halkımızı beraberce muhtaçların yüzünü güldürerek hayır dualarını almaya ve bu vesileyle Allahın rızasını kazanmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle, Rabbimizin, yapılacak olan yardımları şimdiden dergâhında kabul buyurmasını dilerken, bu ayın İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vesile olması, İslam ümmetinin arasındaki fitnelerin kalkmasına vesile olması temennisiyle, tüm halkımızın Ramazan ayı mübarek olsun” şeklinde konuştu.

 (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir