• DOLAR 32.505
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2479.783
  • ...
`Camiye koşalım, Kur`an`la buluşalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yaz dönemiyle birlikte öğrencilerin camiye alışması ve Kur’an ile aşina olabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenecek Yaz Kur’an Kursları yarın başlayacak. ‘Camiye koşalım, Kur’anla buluşalım’ sloganıyla başlayacak Yaz Kur’an Kursları, 22 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Çocukları camiye alıştırmak için yapılan bu çalışmanın halk tarafından takdir gördüğünü ifade eden eğitimciler, Kur’an kurslarının yaz dönemiyle sınırlı kalmasının yanlış bir uygulama olduğunu kaydetti.

Yaz Kur’an Kurslarının içeriği ile ilgili bilgi veren Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Yahya Öğer, “Öğrencilerimizin cami, mihrap ve minberle tanışması, Kur’anla aşina olabilmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı güzel bir çalışmadır. Yaz Kur’an Kurslarında öğrencilere Kur’an’ı Kerim, akaid, siyer, ahlak ve ibadet dersleri verilir. Kur’an kurslarımız 3 dönemden oluşur. Çocuklarımız, bu dönemde en azından Kur’an’a giriş noktasında bilgi sahibi oluyor. Kursa yeni başlayan öğrenciler için elifba, Kuran’ı Kerim’e geçen öğrenciler için Kuran’ı Kerim hediye edilir.” dedi.

Yaş sınırlandırılması kaldırıldı

Önceki yıllarda Yaz Kur’an Kurslarında yaş sınırlaması olduğunu hatırlatan Öğer, son iki yılda bu sınırlamanın kaldırıldığını söyledi.

“Bu yıl daha fazla katılım bekliyoruz”

Yaz Kur’an Kurslarına katılımın arttığına dikkat çeken Öğer, “Bu sene daha fazla katılım bekliyoruz. Çocukların dolu dolu vakit geçirmesini istiyoruz. Vakitlerini geçirirken onlara dini eğitim konusunda örnek olmaya ve öğretici olmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öğer, Yaz Kur’an Kursları bittikten sonra müftülüğün anlaşmasıyla öğrencilerin yüzme, basketbol, masa tenisi ve futbol gibi kurslara gidebileceğini kaydetti.

Velilerin Kuran eğitimi için sorumluluk sahibi olmaları gerektiğini dile getiren İkra Eğitim Derneği (İkra-Der) Başkanı Murat Arslan ise, çocukların alacağı Kur’an eğitiminin önemi üzerinde durdu.

“Çocuklarımızın için gereken önemi göstermeliyiz”

İnsan hayatında en önemli dönemin çocukluk dönemi olduğunu hatırlatan Arslan, “Uzmanların belirttiğine göre kişiliğin oluştuğu dönem çocukluk dönemidir. Bu dönemde en önemli husus Kur’an eğitimidir. Çünkü toplumu şekillendiren, topluma yön veren, toplumun mayasını oluşturan Kur’an eğitimidir. Anne ve babalarımızın, salih bir evlat bıraktığımız zaman amel defterlerimizin kapanmayacağını bilmeleri gerekir. Bu nedenle çocuklarımızın Kuran’la içli dışlı olmaları için gereken önemi göstermek zorundayız.” dedi.

“Kur’an eğitimi yılın tüm aylarına yayılmalı”

Kur’an kurslarının yaz dönemiyle sınırlı kalmasının yanlış bir uygulama olduğunu aktaran Arslan, “Kur’an eğitiminin yılın tüm aylarına yayılması gerektiğini düşünüyoruz. Günümüz toplumundaki ahlaki yozlaşmaya baktığımız zaman içler acısı bir tabloyla karşı karşıyayız. İslam ahlakından uzak, her türlü kötülüğü, çirkefliği yapabilecek kadar rahat bir toplum haline gelişimizin sebebi nedir? Bunun ana kaynağı, gençlerin maneviyattan yoksun olmalarına karşın gereken tedbirlerin alınmayışıdır. ” şeklinde konuştu.

(Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir