• DOLAR 32.504
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2490.618
  • ...
SON DAKİKA
HÜDA PAR Doğu İlleri Toplantısı Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ -  Hür Dava Partisi Elazığ il Başkanlığı’nda bir araya gelen Partinin doğu illeri teşkilat başkanları toplantısında Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel katıldı.

Toplantının basına açık bölümünde M. Bahattin Temel il başkanları ile gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulundu.

Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Temel, "Bu konuda teşkilatların görüşlerini aldıklarını ve netleşecek adaylar sonrasında parti olarak yol haritalarını belirleyeceklerini ve bunu kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti. Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Sisi’yi tebrik etmesinin darbe ve katliamı kabul etmek ve meşrulaştırmak olduğunu, bu yönüyle de ikinci bir Rabia acısı yaşattığını” söyledi.

Dış gündemle alakalı olarak da Irak’taki olaylara değinen Temel, Irak’ta yaşananlar sadece Irak halkını değil, tüm İslam ümmetini ilgilendirdiğini, Irak’taki çatışmaların tüm İslam coğrafyasında yaşanacak bir Şii-Sunni çatışma potansiyel tehlikesi barındırdığını söyledi.

Tarihin günümüze taşıdığı menfi miras olan ihtilafların taraflarının, haklı haksızı bir tarafa bırakarak bir an önce birbirlerine doğrulttukları silahları indirmeleri ve hep beraber İslam düşmanı cepheye karşı birleşmeleri gerektiğini belirten Temel, bu fitnenin ateşinin diğer İslam beldelerine sıçramaması için de tüm müslümanların sabırlı, sorumlu ve duyarlı hareket etmesi gerektiğini” söyledi.

(Yasin Kavaklı - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir