• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Tarihi kale çöplükten geçilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - İlçenin en eski kalelerinden olan ve ilçe merkezinin içinde bulunan tarihi Hazo Kalesi sahipsizlikten dolayı esrar içicilerinin mekanı haline gelmiş durumda. Özellikle mağaralarının çöplüğe dönüştüğü kale, duvar kalıntılarının da düşmesiyle birlikte çirkin bir görüntü oluşturuyor.

Esrar içicilerinin yanı sıra fuhuş mekânı olarak da kullanıldığı öğrenilen Kale mağaralarının eski işlevinin kalmadığı gözlendi.

Kaleye başka memleketlerden gelen kimi vatandaşlar ise kaleyi gezdikten sonra ‘keşke gelmeseydik’ dedikleri öğrenildi.

Sahipsizlikten dolayı her gün bir önceki işlevini kaybeden kale, yetkililerin duyarsızlığıyla birlikte adeta esrar ve fuhuş mekânı olmuş durumda.

Sahipsiz Hazo Kalesinin restore edilmemesi veya kalenin esrar ve fuhuş mekânı olarak kullanılmasının önüne geçilememesi neticesinde ilçenin kültür seviyesini yükseltecek olan bir kültür varlığı daha yok olma ile karşı karşıya gelecek.

Yetkililer tarafından Tarihi kalenin korunması ve restore edilip turizme açılması adına henüz ciddi bir girişimde bulunulmadığı öğrenilirken, ilçe halkının yakındığı bu durum ise ilçe sakinlerinin sadece şikâyetçi sözleriyle son buluyor. (M. Said Aksoy- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir