• DOLAR 32.572
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2427.138
  • ...
 Myanmar`da Yine Budist Tehdidi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar`da düzenlenen İnsan Hakları-İnsan Onuru Uluslararası Film Festivali organizatörlerinden Mon Mon Myat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, radikal Budistlerden gelen, festival filmlerinin gösterildiği iki sinemanın ateşe verileceği ve Meiktila`da yeni bir isyan çıkarılacağı yönündeki tehdit telefonları nedeniyle "The Open Sky" (Açık Gökyüzü) belgesel filminin gösteriminin iptal edildiğini söyledi.

Filmde, geçen yıl Meiktila`da Müslümanlara yönelik şiddet olayları sırasında Budist ve Müslüman iki kadının yaşadıkları anlatılıyor.

Mon Mon Myat, dört gün süren ve çarşamba günü sona eren İnsan Hakları- İnsan Onuru Uluslararası Film Festivali kapsamında Yangon`da beyaz perdeye yansıtılması planlanan filmin gösteriminin iptal edilmesiyle ilgili olarak, ``Başka bir potansiyel ayaklanmanın günah keçisi olmak istemedik`` yorumunu yaptı.

Radikal Budistlerin, Facebook üzerinden de filmin yapımcılarına ve festivalin organizatörlerine yönelik tehdit mesajları paylaştıkları belirtiliyor.

Meiktila`da geçen yıl patlak veren şiddet olaylarında, aralarında çocukların da bulunduğu 40`tan fazla kişi yaşamını yitirmiş, çoğu Müslüman binlerce kişi yerlerinden olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir