• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Cizreli gençler Müslüman Gençlik Haftası'nda buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Kuran Nesli Platformu'na üye mustazaflar Cemiyeti Cizre şubesi, "Dünya Müslüman Gençlik Haftası" kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Basketbol turnuvası, halı saha turnuvası, bilgi yarışması, koşu yarışması, resim ve şiir yarışması, piknik ve seminerler düzenlendi. Etkinlikler 2 kategoride gerçekleştirildi. Birinci kategoriye 7–15 yaş arası, ikinci kategoriye ise 15–25 yaş aralığındaki yüzlerce genç katıldı.

Namaz semineri ve piknik
Cudi Dağı eteklerinde Nerduş Çayının piknik alanında bir araya gelen onlarca genç, piknik keyfinin yanında namaz ile ilgili seminer ve bilgi yarışmasında yarıştı.

Etkinliklerle ilgili bilgi veren cemiyet gönüllüsü Şükrü Şimşek, "Bilindiği gibi Kuran Nesli Platformu tarafından ilan edilen Müslüman Gençlik Haftası kapsamında gençlerimizi doğa ile buluşturmak piknik yapmak ve bunun yanında gençlerimize yönelik burada namaz semineri ve bilgi yarışmasıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu organizasyonda emeği geçen tüm ağabeylerimizden Allah razı olsun bu tür organizasyonlar gençlerin birbirleri ile ve doğa ile ilişkilerinin kuvvetlenmesini sağlamaktadır." dedi.

Spor müsabakaları
Halı saha turnuvasına 1.kategori (10–15 yaş arası) 12 takım, 2. kategoride (15–25 yaş arası)  20 takım olmak üzere 32 takım olarak 320 genç kıyasıya mücadele ettiler. 1. kategoride birinci gelen nur mahallesi takımı ikinci kategoride birinci gelen Ali Bey Mahallesi takımı finali kazandı.

Öte yandan yine iki kategoride basketbol ve koşu yarışması düzenlendi. (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir