• DOLAR 32.418
  • EURO 35.447
  • ALTIN 2326.681
  • ...
LYS Edebiyat-Coğrafya Snavı Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları`nın (LYS) sonuncusu Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) başladı.

Türkiye`de 81 il merkeziyle Lefkoşa`da saat 10.00`da başlayan sınava, 751 bin 454 aday katıldı. Sınav tek oturumda uygulanacak ve 120 dakika sürecek. LYS-3`te, Türk dili ve edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer alacak. Türk dili ve edebiyatı testinde 56 soru bulunacak ve 85 dakika cevaplama süresi verilecek. Coğrafya-1 testinde ise 24 soru bulunacak ve 35 dakika cevaplama süresi verilecek.

Testler ayrı soru kitapçıklarında olacak ve tek cevap kağıdı kullanılacak.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri, emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

Salondaki görevliler, adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.

Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa salondan çıkmaları yasak. Her ne sebeple olursa olsun sınav salonundan ayrılan aday, sınava devam edemeyecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir